Rutele ocolitoare ale Văii Oltului. Într-un comunicat, CNAIR a transmis că pentru executarea lucrărilor de defrișare a versantului din zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000, circulația rutieră va fi închisă zilnic între orele 06:00 și 20:00. Traficul va fi deviat pe următoarele rute alternative.
Rutele ocolitoare ale Văii Oltului (DN7)
Acestea sunt variantele propuse pentru autovehiculele MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:
- Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:
- București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7
- Pentru relația Pitești – Brașov și retur:
- Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov
- Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:
- București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
- Pentru această relație, CNAIR propune și următoarele variante:
- București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
- București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
- București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
- București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242+600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km 250+000 se va desfășura pe DN7, conform reglementărilor legale în vigoare, mai precizează sursa citată.
CNAIR a mai menționat că pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone, se pot utiliza ca rute alternative drumurile naționale și județene din apropierea sectorului închis circulației pe DN7.
Măsura de închidere a traficului, ridicată în anumite intervale orare
În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 – 17:00, constructorul va suspenda temporar măsura de închidere a traficului pe sectorul de drum menționat, permițând tranzitul riveranilor care lucrează în localitățile din apropiere.
Trecerea autovehiculelor va fi supervizată de constructor pentru a evita orice incident care ar putea pune în pericol siguranța participanților la trafic și a personalului implicat în lucrări, a mai precizat sursa citată.
Pe durata închiderii circulației pe acest sector de drum, vor putea circula autovehiculele cu regim de circulație prioritară conform art. 32 alin. 2 lit. a) și b) din OUG 195/2002, precum și autovehiculele speciale destinate transportului de pacienți. Supervizarea trecerii acestora va fi asigurată de constructor pentru a preveni apariția oricărui incident, a transmis CNAIR.
În paralel, au fost inițiate demersuri pentru accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată de până la 30 de tone pe DN10, traseul Buzău – Brașov.
Pe variantele de ocolire nu vor fi impuse alte restricții
De asemenea, au fost luate măsuri pentru a asigura că pe variantele de ocolire recomandate și propuse nu vor fi impuse alte restricții de circulație care ar putea afecta fluxul și siguranța traficului, iar acolo unde există astfel de restricții, acestea vor fi eliminate în cel mai scurt timp posibil.
Un exemplu în acest sens îl reprezintă reabilitarea podului de pe DN1, km 194+400, în zona localității Vlădeni, unde circulația se desfășoară semaforizat, pe o singură bandă în dublu sens, sub supravegherea piloților de trafic.
Lucrările în desfășurare vor fi finalizate în două săptămâni
CNAIR a mai precizat că lucrările în desfășurare în prezent sunt programate să fie finalizate în aproximativ 2 săptămâni. Acestea vor continua după ridicarea restricțiilor de pe DN7.
Astfel, compania roagă participanții la trafic să respecte semnalizarea rutieră din această zonă și să considere utilizarea următoarelor rute alternative:
- Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur
- Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.