Liviu Dragnea a fost scos miercuri din penitenciarul Rahova şi dus la Tribunalul Bucureşti unde un judecător va analiza o contestaţie a acestuia la executarea pedepsepi definitive din dosarul angajărilor fictive de la DGASPC. Pe lângă Flavia Teodosiu, Dragnea l-a angajat și pe fostul avocat al lui Adrian Năstase, Corneliu Popescu.
Noul avocat a formulat o cerere de recuzare a judecătorului din acest dosar, argumentând faptul că judecătorul nu a formulat cerere de abținere. Avocații lui Liviu Dragnea solicită ca dosarul să fie judecat de un al magistrat. Popescu susține că cererea de reluare nu are aceeași articol procedural ca si cererea de abținere, astfel că trebuie sesizat un complet competent care să judece și cererea lor de recuzare.
Argumentul avocatului
Avocatul a spus că nu trebuie să existe niciun dubiu asupra judecătorului care judecă un dosar. Atâta vreme cât magistratul deja a simțit nevoia să se abțină el se teme de imparțialitatea acestuia astfel că este necesară această cerere de recuzare.
Argumentul forte al avocatului este o cerere de abținere formulată de judecătoarea din acest caz, cea care a făcut un apel către forumul judecătorilor de apărare a independenței sistemului judiciar, asta ca urmare a două declarații făcute chiar de Liviu Dragnea, în perioada în care era lider PSD.
Cererea trimisă către președintele Tribunalului București
Avocatul spune că a citit cererea de abținere ca judecătoarea a semnat o cerere adresată de forumul judecătorilor din România către camera de apărare a independenței sistemului judiciar față de două categorii de afirmații făcute de Dragnea.
„E greu de conceput ca astăzi să considerați ca opiniile sale sunt de actualitate și ca el crede că a fost condamnat ilegal”, a adăugat avocatul.
Judecătorul a decis trimiterea acestei cereri către președintele Tribunalului București, cel care o va trimite, ulterior, către un complet competent pentru a judeca cererea de recuzare.