Consilierul județean PSD, Alexandru Oprea, nume vehiculat, din nou, pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița, a răspuns astăzi pe pagina sa de facebook, atacului făcut, ieri, de senatorul Adrian Țuțuianu care a spus că județul ar fi fost nedreptățit la alocările, din economii, pe OG 28. Oprea spune că lucrurile nu stau așa și că alocările s-au făcut conform legii, nefiind finanțate din aceste economii obiective noi sau obiective din lista de investiții a consiliilor județene, scrie Gazeta Dâmboviței.

Oprea se referă la cel care a făcut afirmațiile despre alocările nedrepte ca un “individ cu serioase probleme de relaționare”. Chiar dacă nu-i pronunță numele, sintagma Luceafărul de Micloșani face referire directă la Adrian Țuțuianu, născut în această localitate. 

Iată ce scrie liderul local din Dâmbovița despre Țuțuianu:

„Dragi dâmbovițeni,
Cu deosebit regret constat în ultima perioadă zbaterile unui individ cu serioase probleme de relaționare la realitățile de zi cu zi ale comunității noastre. În lipsa unor preocupări constructive pentru comunitate, fidel principiilor sale conform cărora a calomnia e țelul lui suprem, își permite să arunce în spațiul public date, fără a avea decența unei minime verificări. Astfel, aflăm din văicărelile personajului ca județul, fără a mai beneficia de harul său binefăcator, nu mai este în grațiile nu stim cui. Nu credeam că trebuie să fii în grațiile cuiva pentru a respecta legea și pentru a pricepe cum e cu alocările și bugetul. Dar pentru unii, inclusiv personajul, asta e ceva de neînțeles, din categoria limbilor străine de care nu a avut parte. Concret se văicărește că județul nu a primit pe OG 28 decât 62 de milioane de lei și că a fost discriminat pentru că a pierdut lumina care venea, ca un har divin, din Luceafărul de Micloșani.

Nimic mai fals. Concret, județul nostru nu a primit nici în plus, nici în minus fată de anvelopa inițială de aproximativ 747 milioane de lei pentru 242 de obiective rămase în listă, plus cele 34 finanțate acum. Valoarea contractelor de finanțare semnate a fost de aproximativ 685 milioane lei. Economia rezultată a fost repartizată tot județului și e bine că a fost așa. Deci nu vorbim de sume în plus, în minus sau de discriminare.

 

Județul, sau mai precis cei aflați vremelnic atunci la conducerea sa, a avut privilegiul să înțeleagă cum e cu alocarea și a făcut achiziții cu clauză suspensivă astfel încât contractele au fost semnate pe sume rezultate din achiziții și nu pe estimări. Din această cauză au fost finanțate și atâtea obiective. În aceste criterii de repartizare, stabilite de Ministerul Dezvoltării, nu au intrat acum lucrări noi și nici obiective ale consiliilor județene, deci pupilul său neajutorat nu a fost discriminat.

P.S. Sper că primarii care nu au demisionat la prima alocare din 2017 să nu dispere. Ne ținem de cuvânt.
Voi reveni cu precizări le fel de importante și în ceea ce privesc HG 977 și HG 994 din 2018, cât și în ceea ce privește impotența administrativă a personajului și a pupilului său. – Alexandru Oprea”.