Liviu Tudor – “În România, este momentul antreprenoriatului și al tinerilor”

Omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de clădiri de birouri, nu se aşteaptă la schimbări economice majore în perioada următoare, dar mizează pe dezvoltarea antreprenoriatului și a creativității tinerilor, care vor prelua răspunderea asupra dezvoltării țării în mai puțin de o decadă.

“În piață nu mai sunt aceleași oportunități din anii ’90. Sunt monopoluri, totul pare făcut și multe domenii par deja închise. Este doar o iluzie. Întotdeauna este loc pentru inovație, într-o piață în continuă schimbare și cu nevoi noi. Într-o perioadă în care cei care nu inovează sunt , rolul tinerilor este definitoriu. Trebuie să aibă curajul să fie creativi, să își pună în aplicare ideile de business, iar pentru acest lucru trebuie susținuți”, consideră Liviu Tudor.

                       

Acesta este motivul pentru care omul de afaceri, proprietar al Genesis Development, a construit West Gate Studios, cel mai mare campus privat din România, în care locuiesc aproximativ 1800 de tineri.

“Aici se formează viitorii manageri, antreprenorii de mâine și oamenii care vor face business în următorii ani. Într-o piață în care lipsa viziunii și a unui tip de management educat și eficient sunt prea mult prezente, nu puteam sta deoparte. Am încercat să fim proactivi și să creăm un spațiu în care tinerii să fie deprinși cu o mentalitate occidentală, în care accentul cade pe educație și spirit de echipă. Îi ajutăm să acumuleze informații constructive și să deprindă obiceiuri de business sănătoase”, a declarat Liviu Tudor.

“Greșelile sunt importante pentru dezvoltarea antreprenorilor”

Dacă ar fi să le ofere un sfat studenților, după mai bine de 20 de ani de antreprenoriat, Liviu Tudor recomandă “muncă neîntreruptă și efort susținut. Dar nu pentru obiective exclusiv materiale, ci pentru atingerea unui ideal. Este foarte important ca tinerii să își aleagă un obiectiv cât mai înalt și să lupte să-l atingă. Cu cât acesta este benefic unui număr mai mare de oameni, cu atât succesul va fi mai mare”.

                         

De asemenea, în viziunea omului de afaceri, antreprenoriatul este un mod de viață. “Muncă intensă, interesantă și curaj pentru a greși. În business, greșelile sunt inerente. Ele sunt, de cele mai multe ori, motorul care transformă cele mai bune strategii emergente. Poți învăța mult din ele, dar este foarte important să nu persiști în greșeli, pentru că riști să ieși de pe traiectorie”, este de părere Liviu Tudor.

West Gate Studios, o investiție de 58 de milioane de euro

West Gate Studios este poziționat chiar în West Gate, parcul de birouri din Militari, spațiul în care cele mai mari multinaționale își au birourile. De la Societe Generale, Siemens, Unicredit și până la Ericcson și Renault, companii din toate zonele importante de business sunt doar la câțiva metri distanță de studenți. “Ne dorim foarte tare să avem aici, în campus, cei mai buni studenți din București, într-o comunitate sclipitoare, capabilă să ia decizii de business cu adevărat importante în următorii ani”, a mai spus Liviu Tudor, absolvent al Facultății de Aeronave din București. „Dar până acolo, știm că acest lucru nu se va întâmpla mâine, așa că avem răbdare. În antreprenoriat, răbdarea este definitorie”, a adăugat omul de afaceri.

Pe lângă studenții români, în West Gate Studios locuiesc și tineri germani, canadieni, turci, israelieni sau sirieni, ceea ce asigură un schimb de experiență impresionant.

În cel mai mare campus universitar privat din Romania, pe lângă cele aproape 1000 de locuințe, tinerii au la dispoziție spații comune de lectură, un magazin alimentar, restaurant, sală de fitness, teren de tenis, dar și discotecă. Investiția totală a fost estimată de dezvoltator la aproximativ 58 de milioane de euro.