”În acest an crescut pensiile, s-au dat înapoi salariile şi a crescut salariul minim, ca prim pas. La anul, prioritate va avea scăderea CAS. Bugetul din 2014 va fi orientat către scăderea CAS”, a afirmat Liviu Voinea. Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2013 a fost adoptat, joi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Rectificarea bugetară din vara anului 2013 ar urma să fie una pozitivă, sursele indicate de autorităţi fiind creşterea colectării veniturilor şi posibilitatea renunţării la buffer-ul Ministerului Finanţelor Publice.
”Rectificarea poate să fie pozitivă dacă va creşte colectarea veniturilor. Am fost prudenţi în bugetul pentru acest an şi nu am considerat că vom avea venituri în plus din colectare. Dacă se va colecta mai bine, vor fi bani mai mulţi la buget. Dacă nu vor fi noi corecţii de la Uniunea Europeană, avem un buffer. Putem renunţa la el, este o altă sursă”, a adăugat Liviu Voinea.

Acesta a precizat că sumele suplimentare de la buget vor fi direcţionate către investiţii şi către proiectele pentru care au fost deja utilizate sumele alocate.
”Banii suplimentari s-ar duce în investiţii, pentru creşterea tragerilor de fonduri rambursabile. S-ar duce în proiectele care ar reuşi până în vară să cheltuiască banii alocaţi”, a declarat ministrul. (Sursa: Agerpres)