"Delegaţia Fondului Monetar Internaţional are mână bună, se vede. La ultima vizită a delegaţiei FMI a căzut guvernul Boc, la această vizită a căzut guvernul Ungureanu. Rămâne de văzut ce va fi de acum încolo. Dacă va fi un guvern USL, eu zic că se pot întâmpla destul de multe lucruri importante în şase luni de zile. Problema stă în legitimitatea puterii administrative pentru că, iată, au căzut două guverne în interval de trei luni, iar din perspectiva oricărui investitor străin este nevoie de o guvernare stabilă. După părerea mea, vor trebui organizate alegeri cât mai repede, fiindcă este nevoie de stabilitate", a afirmat directorul executiv al Grupului de Economie Aplicată (GEA).
Liviu Voinea a menţionat, totodată, că în opinia sa, întâlnirile pe care Fondul Monetar Internaţional le avea programate cu autorităţile române îşi vor urma cursul stabilit.
"Întâlnirile programate de FMI în această perioadă oricum erau la nivel de Banca Naţională a României, Cotroceni, investitori, sindicate. Probabil că venirea FMI în România s-a produs într-o perioadă neclară, dar discuţiile vor continua. De altfel, în data de 3 mai voi face parte din echipa USL care se va întâlni cu Fondul", a spus Voinea.
Parlamentarii au încheiat în urmă cu scurt timp procesul de vot la moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie, înregistrându-se 235 de voturi "pentru".
Alături de reprezentanţii opoziţiei, din rândurile cărora au lipsit doi (liberalul Ioan Ghişe şi Marius Dugulescu, care a trecut recent la PNL), în favoarea moţiunii au mai votat parlamentarii PDL Daniel Bărbulescu şi Eugen Bădălan şi parlamentarii independenţi Mircea Geoană, Oana Niculescu Mizil, Ioan Munteanu şi Mircia Giurgiu. Senatorul PDL Sorina Plăcintă a lipsit de la vot.
Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament era nevoie de 231 de voturi, adică jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor