Potrivit afirmatiilor sale, la formarea bruta totala de capital fix din economie administratia publica, prin investitiile facute, a avut o contributie tot mai importanta in ultimii trei ani. Faptul ca statul a investit in locul sectorului privat, din banii colectati, evident, de la acesta din urma, este prezentat de Voinea ca unul din factorii care au ajutat economia in ultima perioada.
"Investitiile publice au crescut de trei ori raportate la deficit in intervalul 2008-2012 ai de patru ori raportate la investitiile straine directe. Politica bugetara a contribuit astfel la cresterea economica prin aceste investitii publice", spune Voinea, mentionand ca se vor face eforturi si pentru cresterea calitatii investitiilor publice. "Sa stiti ca chiar si banii pentru ceea ce presa numeste baroni locali sunt tot investitii. Aceste transferuri nu sunt de fapt bani pentru baroni, ci pentru oamenii din localitati", a declarat ministrul.

Liviu Voinea a tinut sa mentioneze importata investitiilo pe care trebuie sa le faca Ministerul Dezvoltarii, in special pentru licrari de apa si canal. "Pana in 2016 ne-am angajat in tratatul de aderare ca 80% din populatie sa aiba acces la apa si canal. Acum suntem abia la 59% pentru apa si la 51% la canal. Daca nu respectam obiectivul, din 2016 incep sa vina amenzi si penalitati de la UE care pot fi mai costisitoare decat investitiile publice necesare pentru atingerea tintelor", spune Voinea.