'Decizia Marii Britanii de ieşi din Uniunea Europeană are implicaţii evidente pentru piaţă şi afacerile noastre cu Europa', a declarat preşedintele Lloyd's, John Nelson.
Operaţiunile din Europa continentală generează 11% din volumul primelor Lloyd's of London. Noua subsidiară de la Bruxelles ar urma să devină operaţională la începutul lui 2019.
Companiile britanice cât şi firmele financiare internaţionale analizează în prezent modul în care pot să continue să îşi deservească clienţii europeni dacă Marea Britanie nu va mai face parte din piaţa unică şi uniunea vamală. Grupul american de asigurări American International Group Inc. a anunţat la începutul acestei luni că va deschide o subsidiară la Luxemburg pentru a putea derula afaceri în Zona economică europeană. De asemenea, asiguratorul britanic Hiscox Plc. a anunţat că va alege între Malta şi Luxemburg. La rândul lor, mai multe bănci de investiţii, precum Bank of America, Barclays şi Morgan Stanley, au în vedere mutarea unor angajaţi la Dublin, Frankfurt, Madrid sau Amsterdam.
Miercuri, Marea Britanie a notificat oficial Consiliul European în legătură cu intenţia de a ieşi din blocul comunitar. Ambasadorul Marii Britanii la Uniunea Europeană, Tim Barrow, i-a înmânat personal preşedintelui Consiliului European, miercuri la ora locală 13:30 (11:30 GMT), scrisoarea de notificare privind declanşarea Brexit-ului. Scrisoarea de notificare, ce a fost semnată marţi seară de premierul britanic Theresa May, deschide o perioadă de doi ani de negocieri pentru stabilirea modalităţii de ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar şi pentru structurarea relaţiilor viitoare dintre Londra şi UE. AGERPRES