Banca Lloyds TSB a anuntat ca vrea sa incheie preluarea Halifax Bank of Scotland pana in luna ianuarie 2009, iar actionarii vor putea sa-si exprime votul pe aceasta tema in luna noiembrie.

Lloyds a anuntat saptamana trecuta ca a revizuit termenii tranzactiei, intrucat investitorii erau ingrijorati cu privire la scaderea valorii actiunilor HBOS de la momentul incheierii acordului de preluare.

Actionarii vor primi acum 0,605 actiuni Lloyds pentru fiecare titlu HBOS detinut. Initial, ar fi trebuit sa primeasca 0,833 actiuni Lloyds/titlu HBOS.

Lloyds a acceptat initial sa plateasca 9,8 miliarde de lire pentru a-si prelua rivala, insa au existat numeroase temeri ca suma sa nu fie prea mare, din cauza scaderii valorii actiunilor HBOS.

Noua super banca va beneficia de o injectie de capital din partea Guvernului, care va investi pana la 37 miliarde de lire pentru sprijinirea sistemului bancar englez.

O proportie de 41% din noua banca, numita cel mai probabil „Lloyds HBOS”, va fi detinuta de Guvernul Marii Britanii, care va numi doi membrii in boardul de conducere.

Dupa finalizarea acestei preluari, directorul executiv al HBOS, Andy Hornby si presedintele Dennis Stevenson isi vor parasi functiile detinute pana acum.

Sursa: Sky News