Locația de basm din România care face furori pe Netflix. E perfectă pentru filme de Crăciun

Netflix

SURSA FOTO: Dreamstime

Locația de basm din România care face furori pe Netflix! Un anumit loc din țara noastră ar putea apărea în serialele speciale de Crăciun de pe Netflix.

România i-a cucerit pe producătorii străini! Ar putea apărea în serialele speciale de Crăciun

România i-a cucerit pe producătorii străini! În țara noastră, există anumite atracții turistice care au captat atenția companiilor americani, precum Netflix și Hallmark. Unele locuri din România au apărut deja în filme americane și ar putea apărea și în serialele speciale de Crăciun.

De exemplu, „Christmas Prince” de pe Netflix a fost filmat în România. De altfel, „Crăciun la palat”, „Un Crăciun regal”, „O coroană de Crăciun”, „O prințesă de Crăciun”, „Royal Matchmaker” și „Prințul Crăciunului” de pe Hallmark au fost filmate tot în România.

Printre obiectivelor turistice care i-au atras pe regizorii americani se numără: Palatul Snagov, Castelul Peleș, Castelul Bran, Palatul Cotroceni, Ateneul Român și Parcul Herăstrău.

Castelul Peleș / SURSA FOTO: Dreamstime
Palatul Snagov / SURSA FOTO: Facebook
Castelul Bran / SURSA FOTO: Dreamstime
Palatul Cotroceni / SURSA FOTO: i-Tour
SURSA FOTO: Viator

„Palatul Snagov are fântâni fermecătoare și o grădină formală, plus o casă de oaspeți. Atunci când există un strat de zăpadă, devine un tărâm al minunilor de iarnă – decorul perfect pentru filmele romantice Hallmark.

Fațada Castelului Peleș este decorată cu picturi murale colorate și lemnărie complexă care îi conferă un aer de fantezie capricioasă. Nu este de mirare că Hallmark a ales această locație prin excelență ca decor pentru mai multe dintre filmele sale.

„Mai multe camere și săli de la Cotroceni, inclusiv scara monumentală, au fost folosite pentru a filma scenele care au loc în reședința nobiliară din Aldovia. Parcul Herăstrău arată deosebit de Crăciun când este acoperit de zăpadă”, au scris străinii.

Potrivit Castel Film Studio, „de-a lungul anilor, Bucureștiul a devenit o locație de filmare pentru filmele de Crăciun”.

„Unitățile și arhitectura neoromânească a Bucureștiului îmbogățesc atracția vizuală a filmelor. Orașul București găzduiește, de asemenea, o varietate de interioare clasice care sunt utilizate pe scară largă în filme”, a explicat compania românească de producție filme.

Loc unic în România! Stațiunea Buziaș a devenit o ruină, deși apare în marile enciclopedii

România a devenit apreciată la nivel european datorită peisajelor sale. Binecuvântată cu toate formele de relief, cu toate cele patru anotimpuri și cu o vegetație bogată, România a devenit celebră pentru frumusețea sa de pe vremea împăraților.

De exemplu, stațiunea balneară Buziaș, din orașul Buziaș, județul Timiș, a fost documentată încă din secolele XIV – XV. A fost declarată localitate balneară în secolul XIX.  Stațiunea Buziaș a fost atestată și omologată de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru recuperare prin factori naturali de cură. În plus, a apărut în marile enciclopedii. Despre ea au vorbit savanții italieni M. Messini şi C.G. Lollo, în „Aque minerali del mondo” și publicația franceză „Precis d`hydrologie”, a omului de știință A. Morette.

„Turismul important pe care îl avem este cel pentru sănătate, turismul de sănătate, staţiunea Buziaş fiind o staţiune de interes naţional, recunoscută prin apele minerale carbogazoase pentru boli cardiovasculare.

Practic tot ce vedem în jurul nostru, toate clădirile din jurul nostru sunt ruine. Pentru că la nivel naţional nu a existat, şi o spun cu toată convingerea, nu a existat un interes pentru ceea ce a însemnat dezvoltarea turismului în România.

Este problema Legii Retrocedării. Nerezolvând această problemă, trenând atâţia ani, am rămas cu aceste clădiri care au fost în procese, s-au aflat în procese continue şi în găsirea, să spunem, a proprietarilor”, a explicat primarul din Buziaș, Sorin Munteanu, pentru „Banatul Azi”.