Președintele Klaus Iohannis a susținut marți o declarație de presă de la Palatul Cotroceni. Acesta a precizat dacă România va intra în lockdown cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
Lockdown de Paşte în România? Iohannis a spus clar. Anunţul care-i vizează pe toţi românii
Șeful statului, Klaus Iohannis, a vorbit marți după amiaza, în cadrul unei declarații de presă de la Palatul Cotroceni, despre un lockdown național cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Potrivit președintelui, conducătorii țării nu au în vedere un lockdown de Paște.
„Pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paşti”, a mai afirmat Iohannis.
Klaus Iohannis a mai precizat că starea de alertă va fi prelungită săptămâna aceasta din cauza numărului relativ mare de cazuri de coronavirus și că restricțiile vor rămâne în vigoare. Șeful statului a declarat că o singură restricție va suferi modificări: circulația pe timp de noapte se poate face până la ora 22:00 în loc de 23:00.
El i-a mai îndemnat pe români să respecte normele sanitare în vigoare.
„Dragii mei, haideţi să nu irosim ceea ce am câştigat până acum prin campania de vaccinare, care merge foarte bine (…). Astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populaţiei. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal”, a subliniat Iohannis.
Se vor închide Bisericile de Paște?
Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, a venit cu informații în acest sens și a precizat că organizarea slujbei de înviere din acest an va ține de situația epidemiologică.
El a precizat că mai este timp până la Sărbătorile Pascale și că decizia se va lua în funcție de dinamica epidemiologică, subliniind că în ultimele zile au existat modificări în acest sens. În plus, Andrei Baciu mai spune că orice măsură luată a fost analizată pe o perioadă de două săptămâni.
”Este o situație în dinamică. Mai este ceva timp până atunci. Vedem că dinamica epidemiologică are niște modificări în special în ultimele zile. O să vedem în funcție de contextul care va fi în perioada respectivă și, mai mult decât atât, ați văzut că orice fel de propuneri, orice fel de măsuri au fost analizate la o perioadă de 14 zile, lucru care s-a întâmplat încă de la începutul pandemiei.”, spune vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu.