Locul unic din România. Peisaj de paradis: jacuzzi-ul natural care a vrăjit turiștii (VIDEO)

digitalizare consulate, steag romania

SURSA FOTO: Dreamstime

Locul unic din România! Țara noastră are un jacuzzi natural, undeva aproape de un oraș popular. Minunea naturii ar putea cuceri inima oricărui vizitator, indiferent de anotimp.

Cascada Ciucaș, un jacuzzi natural

Cascada Ciucaș, un loc aparte. Jacuzzi-ul natural se află la doar 45 de km de Cluj-Napoca. Totuși, puțini oameni sunt conștienți de existența sa.

Curioșii trebuie să meargă până în satul Cheia din județul Alba. De acolo, vor porni pe un drum cu multe denivelări, lung de câțiva kilometri, ce poate fi parcurs cu mașina. Restul drumului spre Cascada Ciucaș poate fi parcurs pe jos.

Peisajul din jurul cascadei este o capodoperă a naturii. Apa nu este adâncă, ceea ce înseamnă că și cei care nu știu să înoate se pot bălăci acolo, fără pericol.

România este plină de zăcăminte de sare şi nămol cu proprietăţi curative

Spre deosebiri de străini, românii se pot bucura de beneficiile spa-ului în natură. Pe lângă jacuzzi-ul natural, România are și zăcăminte de sare şi nămol cu proprietăţi curative. „Comoara ascunsă” a României se află în municipiul Târnăveni din județul Mureș.

Este vorba despre Lacul Alunei/Râioasa. În urma unor analize de specialitate realizate în urmă cu 15 ani, localnicii au aflat că nămolul de acolo are săruri minerale cu proprietăți curative.

„De când sunt eu primar nu am solicitat, aveam studiul făcut înainte”, a spus primarul municipiului Târnăveni într-un interviu TV.

O altă „comoară ascunsă” se află la marginea localității Sărățel din județul Bistrița-Năsăud. Acolo, autorităţile locale au pus doar un afiş pe care scrie „rezervaţie naturală”. Totuși, localnicii au amenajat cabine de schimb şi trepte pentru intrarea în apă.

Momentan, pentru nămolul de la Sărățel nu există un buletin medical care să îi ateste calităţile medicale. În ciuda acestui fapt, oamenii se scaldă în el.

„În afară de informațiile care ni le oferă cetățenii care au fost acolo și au făcut împachetări cu nămol, și relatează că se simt foarte bine după acele cure, alte analize nu am făcut”, a recunoscut primarul comunei Șieu-Măgheruș.

Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie primește puține cereri de avizare a zonelor naturale cu potențial terapeutic. Costul obţinerii unui aviz este de 8.000 de lei. În mod normal, testele medicale se refac din cinci în cinci ani. Vezi aici toate detaliile.