V-ati saturat de patroni care va trimit sa schimbati hartia la fax sau sa-l luati pe ala micu de la gradinita, cu toate ca dvs. aveti diploma de studii superioare? Majoritatea firmelor romanesti nu pot oferi inca macar conditii decente de munca si de trai in raport cu nivelul preturilor.
Nu ati gasit pana acum nici o slujba care sa va ofere motivatia necesara pentru a va arata adevarata valoare? Solutia o ofera agentiile de plasare a fortei de munca virtuale sau, mai concret, paginile de Internet care va gasesc jobul potrivit. Cum functioneaza acestea? Va inscrieti Curriculum Vitae (CV) in baza de date a acestora, iar in momentul in care apare un post ce corespunde cerintelor si pregatirii dumneavoastra sunteti instiintati prin e-mail, fara sa platiti vreun comision sau alta taxa decat cea pentru timpul petrecut on-line.
Un site de acest gen este joburi.go.ro Motorul de cautare a acestei pagini este cea mai potrivita solutie pentru aceia dintre dumneavoastra care nu au timp de pierdut cu cautatul. De exemplu, sunteti specializat in calculatoare si doriti o slujba unde sa va puneti in valoare cunostintele. Selectati categoria calculatoare si in cateva secunde aflati care sunt posturile disponibile in acest domeniu. Tot ce aveti de facut mai departe este sa dati un telefon la firma respectiva si sa va programati pentru un interviu. Cel putin sunteti sigur ca va duceti undeva unde chiar este nevoie de dumneavoastra si
exista un post liber.
La eJobs.ro, CV – urile sunt foarte detaliate, cei interesati sa va angajeze putand afla toate datele despre dvs. Puteti specifica ce studii aveti, ce cursuri ati facut, daca aveti sau nu carnet de conducere, care este motivatia dumneavoastra pentru o slujba si orice alte detalii care ar putea determina o companie sa va angajeze.
Studentii au la dispozitie un site special
Daca sunteti student sau proaspat absolvent, este foarte greu sa gasiti un loc de munca pentru ca se cere experienta, iar usa va este trantita in nas de cum mentionati lipsa acestui lucru. Site-ul eJobs are insa si locuri de munca pentru cei aflati in aceasta situatie. Trebuie doar sa va introduceti CV-ul in baza de date special creata pentru studenti.
Daca insa nu aveti incredere in companiile romanesti si vreti sa va luati zborul spre meleaguri straine, la www.jobsout.rvx.net va puteti depune cererea pentru un job intr-o companie din strainatate.
Situatia este aceeasi daca lucrati la departamentul de resurse umane al unei companii si v-ati saturat sa va bateti capul zi de zi cu tot felul de nepriceputi trimisi de agentiile de plasare. Renuntati la contractele cu acestea si cautati-va singuri oamenii de care aveti nevoie folosind Internetul. Bazele de date ale site-urilor cu oferte de joburi sunt o sursa inepuizabila pentru a gasi oameni specializati in orice domeniu. Daca nu vreti sa pierdeti timpul cautand printre zeci si sute de CV-uri, inregistrati-va dumneavoastra oferta pentru postul pe care il oferiti, intr-una din aceste baze de date. De exemplu: www.imt.pub.ro/Jobs sau www.joburi.go.ro.Site-ul firmei Snelling, www.snelling.ro, va prezinta la rubrica oportunitati de angajare cum trebuie sa arate o oferta pentru un post de director financiar-contabil. Aveti incredere in acest model, deoarece clientii firmei Snelling sunt companii internationale romanesti sau straine care au dezvoltat afaceri de succes in Romania angajandu-si personal pe baza CV-urilor virtuale din bazele de date de pe Internet. Un alt site care va da informatii despre cum sa depuneti o oferta de angajare este www.webinfo.ro. Formularul de aici cuprinde tot ce este necesar pentru a fi siguri ca cei care va vor cauta stiu ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a fi angajati de catre dvs.: domeniu de activitate, denumirea postului, localitatea in care trebuie sa aiba domiciliul, studii necesare, experienta ceruta, varsta minima a solicitantului, limbi straine vorbite si modul de angajare: carte de munca sau colaborare.