Producatorul de periferice si solutii IT Logitech International a realizat in trimestrul al treilea din anul fiscal 2007 venituri de 659 de milioane de dolari, in crestere cu 32% comparativ cu aceeasi perioada din anul fiscal 2006, informeaza un comunicat Logitech. Pentru aceeasi perioada, vanzarile au consemnat o crestere de 15 procente in volum. Rezultate obtinute au fost cele mai bune din istoria de 25 de ani a companiei.

Logitech a anuntat de asemenea cresterea cu 15%  a tintelor financiare preliminare a vanzarilor si veniturilor operationale pentru anul fiscal 2008. 

“Acesta a fost cel mai bun trimestru din istoria Logitech, datorat unei cereri de produse crescute pe perioada sarbatorilor si unui management efficient din partea noastra,” a spus Guerrino De Luca, presedinte si CEO al Logitech.

Potrivit comunicatului, cresterea vanzarilor Logitech din al treilea trimestru al anului fiscal 2007 a fost de 19% in Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), 14% in zona Americii si 2 % in zona Asia Pacific. Cele mai mari cresteri ale vanzarilor au fost inregistrate de produsele Logitech audio si de telecomenzile universale. 

Compania elvetiana Logitech International a fost infiintata in 1981, este unul dintre principalii producatori de periferice IT, si furnizor de solutii pentru  navigarea pe calculator, comunicatii pe Internet, muzica digitala, telecomenzi universale, dispozitive wireless si periferice pentru gaming. Logitech este cotata la Bursa din Elvetia si pe piata extrabursiera Nasdaq din SUA.

Sursa: Capital 18 Ianuarie 2007