Compania franceza producatoare de bunuri de lux Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH) a anuntat ca ar putea cumpara o participatie de 50% in cadrul Edinaya Evropa, unul dintre cei mai mari distribuitori de cosmetice din Rusia. Se pare ca producatorul parfumurilor Dior a platit deja o parte din suma necesara achizitiei, iar afacerea va fi incheiata in totalitate pana la finele anului in curs.

Oficialii companiei pariziene au confirmat sustinerea discutiilor cu firma ruseasca, insa Igor Denisov, detinatorul Edinaya Evropa, nu a dorit sa comenteze.

Fondata in 1992, compania Edinaya Evropa detine 103 magazine sub brandul Ile de Beaute pe piata din Rusia si a inregistrat in 2007 castiguri de 280 milioane de dolari. Reateaua Ile de Beaute este a treia ca marime de pe piata locala, dupa L’Etoile, cu un profit anual in 2007 de 760 milioane de dolari, si Arbat Prestige cu un profit de 530 milioane de dolari.

Analistii de pe piata ruseasca sunt de parere ca reteaua Ile de Beaute valoreaza 167 – 250 milioane de dolari.

In acest moment franciza Sephora (brand detinut LVMH) pe piata din Rusia este operata de Alcor, companie care detine si reteaua L’Etoile. Dupa incheierea afacerii cu Edinaya Evropa, vor putea fi deschise primele magazine Sephora pe piata ruseasca.

LVMH a intrat pe piata din Rusia in 2006 cand a achizitionat retailerul de cosmetice Seldico. In primele sase luni ale anului compania franceza a inregistrat un profit inainte de taxe de 7,8 miliarde de euro.

Sursa: RIA Novosti