Elena Lasconi a interpretat rezultatele sondajului și în contextul alegerilor prezidențiale recente, considerând că acestea au reprezentat un vot de blam față de sistemul politic actual.

Elena Lasconi a lansat un alt mesaj critic la adresa partidelor suveraniste

Ea a subliniat că nemulțumirile populației sunt îndreptate în principal împotriva clasei politice de la guvernare, a celor care controlează Palatul Victoria, și nu împotriva partenerilor din Vest, precum americanii, Uniunea Europeană sau NATO.

Lasconi a lansat apoi un alt mesaj critic la adresa partidelor suveraniste. Ea a afirmat că soluțiile nu pot veni de la lideri acuzați că ar fi „proruși” sau de la cei care îmbrățișează discursuri izolaționiste. Ea este de părere că astfel de candidați ar încerca să manipuleze alegătorii folosind un limbaj atrăgător, dar înșelător.

În perspectiva viitoarelor alegeri, Lasconi a îndemnat românii să fie atenți la informațiile pe care le consumă și să evite influențele manipulatoare.

Șefa USR a transmis mai multe mesaje într-o postare realizată pe Facebook:

„În sfârșit, o veste bună! Aflu din revista presei de apariția unui sondaj nou, realizat în ultima jumătate a lui decembrie. La întrebarea „Credeți că România ar trebui să iasă din NATO?”, românii au răspuns acum în proporție de aproape 90% că NU!

Se dovedește că la alegerile din decembrie românii au dat un vot de blam la adresa sistemului care a adus țara în această situație. Vinovați sunt guvernanții, puterea, Palatul Victoria. Și nicidecum americanii, Vestul sau cei de la Bruxelles.

Așadar, nu! Soluția nu poate veni de la candidatul prorus Călin Georgescu și în general de la partidele extremiste care vorbesc despre ieșirea din NATO și despre desprinderea de Vest.

Vom avea din nou alegeri și românii trebuie să se informeze cu atenție și să nu se lase manipulați de cuvinte frumoase, spuse de oameni ai sistemului vopsiți în suveraniști, dar de fapt izolaționiști”, a scris ea pe Facebook.

Postarea poate fi vizualizată aici.

Călin Georgescu a primit o lovitură și de la MApN

Amintim că Georgescu a primit o lovitură și de la MApN. Ministerul Apărării Naționale a reacționat după declarațiile făcute de candidatul independent în cadrul unor podcasturi găzduite de Alex Jones și Shawn Ryan.

El susținea că baza militară Mihail Kogălniceanu ar fi construită cu scopul de a sprijini o ofensivă împotriva Rusiei și că România ar putea fi folosită pentru declanșarea unui posibil al Treilea Război Mondial.

MApN a respins categoric aceste acuzații, catalogându-le drept „manipulări” și parte a unor „campanii de dezinformare și propagandă”. Aceste acțiuni, susține MApN, ar fi aliniate strategiilor de atacuri hibride promovate de Federația Rusă împotriva aliaților NATO. Ministerul a subliniat că propaganda rusă încearcă să acopere realitatea din ultimele decenii, în care Rusia s-ar fi îndepărtat tot mai mult de principiile colaborării Nord-Atlantice, marcate inițial prin Consiliul NATO-Rusia.