Toate detaliile apar în decizia definitivă a Curții de Apel București din 27 iulie.

„În temeiul art.250 alin.1, 4 din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul BURCI CRISTIAN-IONEL împotriva măsurii asigurătorii luate de procuror prin ordonanța din data de 01 iulie 2020, emisă în dosarul de urmărire penală nr.3846/D/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Structura Centrală, Secția de Combatere a Criminalității Organizate.

În temeiul art.275 alin.2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpat la plata către stat a sumei de 200 lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi 27 iulie 2020.”, se arată în decizia Curții de Apel București.

DIICOT a transmis, în urma solicitării ziare.com, pe ce bunuri a fost pus sechestru asiguratoriu și pentru ce infracțiuni îl cercetează pe omul de afaceri, dar parchetul a răspuns doar partial solicitării.

„Vă comunicăm că în dosarul penal înregistrat la nivelul DIICOT – Structura Centrală s-a început urmărirea penală față de un număr de 11 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, spălare a banilor, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătura privată, uz de fals, evaziune fiscală, delapidare și gestiune frauduloasă, dosarul nefiind soluționat până la această dată,” a precizat DIICOT

Conform surselor citate, sechestrul asigurator a fost pus într-un dosar mai vechi al lui Cristian Burci, privind devalizarea societății Romvag Caracal. Burci este acuzat în acest dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani și instigare la evaziune fiscală.

Cristian Burci ar fi devalizat Romvag Caracal printr-un mecanism tip suveică constând în împrumuturi acordate unor firme controlate tot de omul de afaceri și care nu au mai fost niciodată returnate, dar și prin vânzarea de vagoane în străinătate, folosind intermediari, după cum susțin procurorii DIICOT.