Lovitură cumplită pentru cei care stau la bloc! Anunțul crunt venit chiar acum

Sursă: Dreamstime

Lovitură cumplită pentru cei care stau la bloc! Românii au parte de vești din ce în ce mai proaste cu privire la facturile pe care le vor plăti în această iarnă.

Lovitură cumplită pentru cei care stau la bloc! Anunțul crunt venit chiar acum

Iarna aceasta este una destul de grea pentru majoritatea românilor și lucrurile nu arată prea bine nici pe viitor. Explozia de prețuri a afectat multe sectoare, inclusiv energia electrică, cea care este necesară în aproape orice facem.

Prețurile recente la energie electrică i-a determinat pe unii români să facă mai multe economii. Dacă ar face, însă, risipă, atunci facturile acestora pot trece și de 6.000 de lei.

În acest context, România TV a efectuat o simulare care arată cât vor costa facturile românilor care au un apartament de 100 de metri pătrați, mai precis un apartament de trei sau patru camere.

Așadar, facturile la energie pentru un astfel de apartament care are centrală electrică pot fi de 6.300 de lei. În ceea ce privește centrala pe paleți, facturile pot ajunge la 4.000 de lei.

Cea mai ieftină formă de încălzire rămâne pompa termică

Simularea arată că românii care au centrală pe gaz vor scoate din buzunar suma de 2.900 de lei, iar cei pe încălzire centralizată vor plăti 2.700 de lei.

Pentru o centrală pe lemne facturile ar putea fi situate între 2.400 și 4.000 de lei, iar pentru o pompă termică facturile pot fi de 1.800 de lei.

Pentru românii care se bazează pe lemne pentru încălzire, lucrurile stau diferit. Deși se anunță scumpiri și penurie în ceea ce privește materia primă, Guvernul spune că va veni în ajutorul acestora.

Sursa anterior citată mai arată că românii care locuiesc într-un apartament de aproximativ 60 de metri pătrați, unde se folosesc centrale pe gaz și încălzire centralizată, vor plăti la curent aproximativ 1.600 de lei.

ANRE spune că este nevoie de susținerea statului

Recent, ANRE a anunțat că este nevoie de susținerea statului pentru ca prețul pe kilowatt să rămână în continuare 1,3 lei, subliniind că, n realitate, prețul acesta este mult mai mare.

„Cu siguranţă, preţurile care sunt în acest moment în piaţa de-en gros de energie electrică, cu toate tarifele incluse şi cu toate contribuţiile, accize, TVA şi aşa mai departe, preţul ajunge peste această valoare de 1,3 lei, ceea ce înseamnă că e nevoie de o susţinere de la buget pentru a păstra acel preţ de 1,3 lei.

Nu am făcut o estimare ce necesar este nevoie, noi verificăm ulterior facturile şi achiziţiile depuse de către furnizori”, a declarat Zoltan Nagy-Bege la Antena 3.