Diana Șoșoacă, sub ochii DIICOT! Senatoarea este cercetată penal
Potrivit informațiilor transmise de g4media.ro, dosarul respectiv a fost declinat de procurorii Parchetului General către parchetul de combatere a infracțiunilor de crimă organizată.
Amintim că Diana Șoșoacă a blocat, în ziua de 8 septembrie, activitatea unui centru de vaccinare din comuna Răchiteni, Iași, care se afla în scenariul roșu. Conform directorului Direcției de Sănătate Publică Iași, doctorul Vasile Cepoi, nimeni nu era vaccinat la momentul respectiv.
„Este cea mai mare minciună a secolului. O comună care îşi trăieşte viaţa bine-mersi. Nu există niciun infectat, doar pe hârtie. Niciun sătean nu cunoaşte ce cineva din comună infectat. La ora 10,00, trebuiau să vină cei de la centrul de vaccinare şi să-i vaccineze pe bieţii oameni cu forţa. Îi obligă să meargă cu botniţe pe străzi în aer liber. (…) Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puşcărie! Primarul la puşcărie! Fără vaccinare!”, a spus Diana Şoşoacă, care a transmis live pe Facebook protestul din comuna Răchiteni.
Ușile centrului au fost blocate de un grup de protestatari
Totodată, în 4 septembrie, ușile centrului au fost blocate de un grup de protestatari anti-vaccin conduși de parlamentarul Diana Șoșoacă.
„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a strigat Diana Șoșoacă, urmată de susținători. Senatoarea a făcut și o transmisie live pe Facebook din comuna despre care susține că e circumscripția ei.
Oamenii au fugit speriați
În urma protestului, oamenii au fugit speriați și nicio persoană nu a fost imunizată, potrivit celor spuse de directorul DSP Iași, Vasile Cepoi.
„Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, a declarat Vasile Cepoi.
De asemenea, medicul Elena Popa, care a condus echipa mobilă de la Răchiteni, spune că s-a temut pentru viața ei și a echipei.
„Ce am simțit? M-am temut pentru siguranța mea, pentru siguranța echipei și am fost foarte dezamăgită de faptul că nu am reușit să îmi îndeplinesc activitatea pentru care m-am dus acolo. Sincer, m-am temut pentru viața mea la un moment dat. De asta am și ieșit în față, pentru că trăgeau de ușă, țipau la ușă și am ieșit ca să vorbesc cât pot cu dumnealor. Plus că eu am găsit acolo niște cetățeni care voiau să se vaccineze și nu au putut să intre în clădire. Au fugit, au fost goniți, nu știu să vă spun. Noi am fost anunțați că poliția ar fi acolo, dar nu au fost… Atitudinea lor a fost foarte agresivă, și verbal, și fizic”, subliniat Elena Popa.