Lovitură cumplită pentru un super milionar din România! Decizia luată de procurori

Un super milionar din România are parte de o lovitură cumplită din partea procurorilor. Decizia vine după ce procurorii au stabilit că milionarul a sfidat organele de anchetă și i-a atacat în mediul online pe ofițerii DGA.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au cerut arestarea preventivă milionarului Victor Micula în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată împreună cu patru polițiști din Oradea. Trebuie menționat că acesta nu s-a prezentat la audieri, spun surse pentru adevărul.ro.

Acesta ar fi trebuit să se prezinte la audieri pentru a lămuri acuzele care i se aduc, sfidând organele de anchetă. Mai mult decât atât, acesta i-a atacat, în mediul online, pe ofițerii DGA care l-au cercetat, catalogându-i infractori pe conturile sale de pe reţelele sociale.

Termen de soluționare până pe 28 decembrie

La Tribunalul Bihor a fost înregistrată propunerea de arestare preventivă în ziua de luni, 21 decembrie. Ulterior, aceasta a primit termen de soluționare pentru data de 28 decembrie.

În primă fază, solicitarea va fi analizată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor şi, apoi, şi de cei de la Curtea de Apel Oradea, în cazul în care apărătorii lui Victor Micula ori procurorii nu vor fi mulţumiţi de soluţia adoptată.

Verdictul va fi final

În acest context, verdictul va fi final iar dacă va fi în sensul admiterii propunerii făcute de anchetatori, aceştia vor putea cere emiterea unui mandat european de arestare, în baza căruia Micula va fi dat în urmărire internaţională.

Sursa anterior menționată precizează că avocații milionarului nu au răspuns, până acum, la solicitarea de a-şi exprima punctul de vedere legat de propunerea de arestare în lipsă făcută de procurori pe numele clientului lor.

Cine a mai fost trimis în judecată

Victor Micula a fost trimis în judecată vinerea trecută, alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca respectiv Claudiu Rengle, cel din urmă pensionat între timp, acuzaţi că au închis ochii la unele abateri rutiere pe care le-a comis, că l-au lăsat să participe la o percheziţie şi la audierea care a urmat, dar şi că i-au dat acces la baza de date confidenţială a MAI.