Lovitură cumplită pentru Vladimir Putin! Comisia Europeană a luat decizia anului

Sursa: Twitter/ President of Rusia

Reprezentanții Comisiei Europene se pregătesc să anunțe o lovitură dură pentru Vladimir Putin! Dezvăluirea a fost făcută de mai mulți înalți oficiali europeni.

Lovitură cumplită pentru Vladimir Putin! Comisia Europeană a luat decizia anului

Mai precis, reprezentanții Comisiei Europene se pregătesc să anunțe că au dat undă verde candidaturii Ucrainei la Uniunea Europeană, potrivit informațiilor transmise de Politico, care citează înalți oficiali europeni.

Totuși, următorul pas pentru Ucraina va fi și mai dificil, deoarece trebuie să primească un vot favorabil din partea celor 27 de state membre ale UE.

Dezvăluirea făcută de un fost prim-ministru al Rusiei

În altă ordine de idei, Mihail Kasianov, prim-ministrul Rusiei din perioada 2000-2004, a lansat un avertisment grav. Acesta susține că următoarele țări se află pe listă, în cazul în care Ucraina va pierde războiul.

Fostul premier în vârstă de 64 de ani a declarat recent că nu și-a imaginat vreodată că fostul său șef va declanșa un război împotriva Ucrainei. Totuși, Mihail Kasianov spune că a înțeles că amenințările lui Vladimir Putin vor deveni realitate în momentul în care liderul de la Kremlin i-a convocat pe ceilalți oficiali de rang înalt din consiliul de securitate al Rusiei cu trei zile înainte de invazie.

„Îi cunosc pe acești oameni și, uitându-mă la ei, mi-am dat seama că Putin nu e pe treaba lui. Nu din punct de vedere medical, ci în termeni politici”, a declarat Mihail Kasianov.

De asemenea, acesta a lansat și un avertisment grav. Kasianov susține că statele baltice vor intra în vizorul Moscovei, în cazul în care Ucraina pierde războiul.

„Dacă Ucraina cade, statele baltice vor fi următoarele”, a subliniat fostul premier rus.

În acest context, acesta subliniază că este într-un dezacord „categoric” cu ideea că Vladimir Putin nu ar trebui „umilit” şi se opune unor îndemnuri ca Ucraina să accepte să facă concesii teritoriale în schimbul păcii.

„Ce-a făcut Putin să merite asta? Este o poziţie mult prea pragmatică. Cred că este o greşeală şi sper ca Occidentul să nu urmeze această cale”, a mai spus Kasianov.

Legat de perioada post-Putin, Mihail Kasianov este de părere că succesorul acestuia se va afla la ordinul serviciilor de securitate, dar că nu va putea controla foarte mult sistemul implementat şi că se va ajunge la organizarea unor alegeri democratice.

„Sunt sigur că Rusia va reveni pe calea construirii unui stat democratic”, a declarat Mihail Kasianov, estimând că va fi nevoie de un deceniu în vederea unei „decomunizări” şi „deputinizări” a Rusiei.

„Va fi foarte dificil, mai ales după acest război criminal”, a completat fostul premier.