Fostul primar al Timișoarei a avut parte de vești proaste joi, după ce Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat cu privire la dosarul în care este inculpat.
Mai precis, Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat joi cu privire la dosarul în care fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, este acuzat că a vândut ilegal sute de imobile din patrimoniul Primăriei Timișoara.
Fostul primar al Timișoarei a spus de mai multe ori că drepturile sale au fost încășcate de către procurori, însă instanțele i-au respins susținerile.
Decizia a venit după două amânări asupra contestației depuse atât de Nicolae Robu cât și de ceilalți inculpați. Alături de fostul președinte al Timișoarei, au fost trimiși în judecată de către DNA pentru vânzarea frauduloasă și la prețuri modice a peste 200 de imobile din Timișoara și Miuț Nicușor Constantin, Ciuhandu Gheorghe, Cojocari Ioan, Diaconu Dan Aurel, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vârlea Simona și Iova Gabriela.
Este de menționat că majoritatea imobilelor vândute fraudulos de aceștia sunt situate în centrul vechi al municipiului Timișoara, notează pressalert.ro.
DNA a finalizat dosarul într-unul dintre cele mai controversate scandaluri de corupție
La finalul anului 2019, DNA anunța că a finalizat dosarul vânzării caselor naționalizate la prețuri derizorii.
La momentul respectiv, fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, declara că este total nevinovat și că nu a știut nimic despre subiectul respectiv. Acesta mai spunea că este deranjant ca numele lui să fie asociat cu un prejudiciu de zeci de milioane de euro.
“Sunt total nevinovat, n-am ştiut nimic despre subictul respectiv. Când ţi se pun în față acte la semnat şi sunt metri cubi de acte pe care trebuie să le semnezi mereu. Normal că te bazezi pe ceea ce spune prin semnătura aparatul de specialitate, doar pentru asta e plătit. E deranjant că îmi apare numele asociat cu un prejudiciu de zeci de milioane de euro.”, zice Robu la finalul anului trecut.
Și fostul primar Gheorghe Ciuhandu, cel care conducea Timișoara înainte de Robu, declara anul trecut că nu a încălcat lega și că toate actele de vânzare semnate de el au la bază girul juriștilor.
Când au demarat cercetările în acest dosar de corupţie, procurorii DNA estimau că aproape 1.000 de case au fost vândute fraudulos. Ancheta a scos la iveală, pe baza dovezilor, ca primăria a pierdut puţin peste 200 de imobile.