Lovitură fără precedent pentru AUR! Parchetul General a deschis o anchetă pe numele partidului

Parchetul General a deschis o anchetă care are în prim plan Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), după ce formațiunea politică a trimis un comunicat de presă în care ”minimizează Holocaustul”.

Lovitură fără precedent pentru AUR! Parchetul General a deschis o anchetă pe numele partidului

Parchetul General informează că procurorii s-au sesizat din oficiu în ceea ce privește un comunicat de presă al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Procurorii spun că AUR a minimalizat Holocaustul.

”Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului General.

AUR ar trebui scos în afara legii

Parchetul General arată că AUR este de părere că istoria Holocaustului și educația sexuală sunt teme minore care au fost ridicate la rangul de materii. De asemenea, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a mai precizat că în acest mod calitatea învățământului din România este subminată.

De cealaltă parte, Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, este de părere că Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) ar trebui să fie în afara legii pe motiv de antisemitism.

”Legea 217/2015 care modifică și completează OUG 31/2002 este foarte clară. Ea privește toate formele de negare sau minimalizare a Holocasutului în public. „Art. 6. – (1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” Este de dedus de aici că există probe suficiente care să demonstreze că o formă de negare a fost comisă prin acel comunicat public ce a devenit știre internă și internațională prin care o formațiune politică consideră că Holocausutul reprezintă o „temă minoră”. Este evident că escaladarea s-a produs pe întreg parcursul anului 2021, unde promovarea culturlui persoanelor condamnate pentru crime de război de la tribuna Parlamentului, simbolurie fasciste sau naziste afișate public, ultragierea memoriei victimelor Holocasutului au fost etape premergătoare comiterii acestei infracțiuni pe care procurorii au identificat-o. Este un demers instituțional al Ministerului Public absolut firesc”, a declarat Alexandru Muraru, pentru g4media.ro.