Probleme mari pentru Clotilde Armand. Potrivit ultimelor informații, Consiliul Local Sector 1 a aprobat în cursul zilei de marţi, constituirea unei comisii mixte pentru verificarea procedurii de achiziţie publică pentru salubritate cu firma Brai-Cata SRL, realizată anterior declarării stării de alertă în criza deşeurilor din această zonă administrativă, transmite Agerpres.

Mai mulți membrii și-au arătat dorința de demarare a acestei anchete. Astfel, hotărârea, votată de Consiliul local cu 17 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi opt abţineri, prevede că din comisie vor face parte cinci consilieri locali. Este vorba despre Andrei-Cristian Nicolaescu – USR PLUS, Cristian Tudose – PSD, Viorel-Danie Chirvasă – PSD, Dan-Niculae Podaru – PNL, Alev Burhan Ozata – PMP, dar şi patru membri ai aparatului administrativ.

Amintim faptul că pe data de 25 iulie, Clotilde Armand anunța că Administraţia Domeniului Public Sector 1 a achiziţionat cu două zile în urmă servicii de colectare, transport şi tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei, un preț mai mic decât cel dinainte.

Ce spunea Clotilde Armand 

Totodată, atunci, edilul sublinia faptul că serviciile includ atât deşeurile necontrolate, cât şi coşurile de gunoi stradale. Ea menționa că deși România este în stare de alertă din cauza șantajelor celor de la salubrizare, achiziția a ajuns să fie făcută la un preț mult mai mic decât cel prestat Romprest.

„Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de şantajul operatorului delegat de salubrizare şi achiziţia a fost făcută în regim de urgenţă, preţul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest”, scria Clotilde Armand, pe Facebook.

Ulterior, pe 26 august, edilul anunța că Romprest „a acceptat” să asigure serviciile de salubrizare din Sectorul 1 „la jumătatea” preţului solicitat la începutul anului, după zece luni de luptă continuă.

”Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10 – 12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial.

A fost nevoie de: 10 luni de zile de luptă, şantaje şi gunoi pe străzi, linşaje mediatice non-stop la televiziunile unor personaje sinistre, de un Consiliu ostil şi ignorant la nevoile cetăţenilor care au fost furaţi ani de zile, de 10 luni să înţeleagă asta. Banii recuperaţi şi salvaţi vor fi investiţi masiv în infrastructură, şcoli şi spitale. În comunitate”, a scris Armand, pe Facebook.