Elena Udrea va petrece Crăciunul după gratii
Lovitură grea pentru Elena Udrea. Sărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă grea pentru deținuți, deoarece nu îi pot vedea pe cei dragi.
Este și cazul fostului ministru al Turismului, care nu îi poate vedea pe Adrian Alexandrov, partenerul ei de viaţă, şi în special pe fiica sa, Eva Maria.
Totuşi, există şi o foarte mică alinare în aceste zile. Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a informat că pentru deținuți luna decembrie este o perioadă specială, în care aceștia beneficiază de activități recreative și de mâncăruri tradiționale pentru ziua de Crăciun.
Cum arată meniul special ce va fi servit inclusiv Elenei Udrea în ziua de Crăciun
Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat un meniu special pentru ziua de 25 decembrie, de Crăciun. Astfel, deținuții vor primi la micul dejun ceai, pâine, brânză, ceapă uscată, pate de porc sau pasăre, tobă – în funcție de regimul alimentar și religie.
La prânz, vor avea felul 1 – ciorbă de porc, pui sau vită – în funcție de regimul alimentar și religie, iar felul 2 va include sarmale sau varză à la Cluj, cozonac și apă minerală, conform ziare.com.
La cină, meniul va consta în piure de cartofi, friptură de porc sau pui la cuptor, salată și fructe – în funcție de regimul alimentar și religie.
Persoanele bolnave sau cele care nu pot consuma anumite preparate din motive religioase vor beneficia de un meniu diferit.
De ce activităţi se pot bucura deţinuţii care au dreptul să părăsească incinta închisorii
Mai mult, în luna decembrie, deținuții beneficiază de activități variate atât în interiorul penitenciarului, cât și în afacere, inclusiv activități culturale și artistice
Aceștia vor participa la:
- expoziții;
- activități artistice – spectacole de iarnă, creații și confecționare de obiecte de sezon;
- pavoazarea spațiilor de deținere;
- activități în comunitate – vizite la mănăstiri, centre pentru persoane cu diferite probleme sociale, obiective cu însemnătate pentru reintegrarea socială;
- implicarea deținuților în voluntariat, prin activități de ajutorare și suport al persoanelor cu diferite nevoi;
- activități organizate în colaborare cu parteneri externi și participarea la slujbele religioase specifice praznicelor și sărbătorilor Nașterii Domnului.
Administrația Națională a Penitenciarelor a menționat că își propune să mențină și să promoveze un climat favorabil executării pedepselor privative de libertate, prin implementarea unor măsuri alternative care să sprijine persoanele private de libertate, cu scopul de a preveni eventualele evenimente negative în sistemul administrației penitenciare.
Aceste activități s-au desfășurat cu ocazia următoarelor evenimente: Ziua Națională a României (1 Decembrie), Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități (3 decembrie), Ziua Internațională a Voluntarilor (5 decembrie), Sfântul Nicolae (6 decembrie), Ziua Drepturilor Omului (10 decembrie), Ziua Internațională a Solidarității (20 decembrie), Crăciunul (25 decembrie).