Lovitura nucleară a Rusiei! Anunțul a fost făcut în direct la TV: „Și noi facem calcule”

Rusia

Rusia / SURSA FOTO: Dreamstime

Mai mulți specialiști au analizat planurile luate în considerare de Rusia. Printre aceștia se află și amiralul olandez Rob Bauer, șeful Comitetului militar al NATO, care a susținut că alianța militară trebuie să se transforme „pentru război”.

NATO analizează atent fiecare mișcare venită din Rusia. Șeful Comitetului militar al Alianței a declarat în timpul unei reuniuni cu miniștrii Apărării, desfășurată la Bruxelles, că aceasta trebuie să se transforme „pentru război”.

Specialiștii analizează planurile luate în considerare de Rusia

O estimare a venit și din partea analistului german Fabian Hoffmann. În opinia lui, suntem „mai aproape de un război cu Rusia decât își dau seama cei mai mulți oameni”.

„Suntem mai aproape de un război cu Rusia decât își dau seama cei mai mulți oameni, iar NATO are, în cel mai bun caz, doar 2-3 ani ca să se pregătească. Trebuie, de asemenea, să avem o discuție serioasă nu doar despre cum să descurajăm un război cu Rusia, ci și despre cum să purtăm unul.

Suntem pregătiți să reacționăm împotriva infrastructurii critice civile ruse în cazul în care Rusia o lovește, prima, pe a noastră? Cum reacționăm la prima lovitură nucleară a Rusiei? Lipsa noastră de pregătire, atât în spațiul fizic încurajează Rusia!”, a susținut analistul german.

Generalul (r) Cristian Barbu nu este de acord cu analistul

Totuși, generalul (r) Cristian Barbu nu este de acord cu analistul german. Acesta a comentat scenariul unei confruntări pornite convențional, în care ar urma să se recurgă la arme nucleare.

Specialistul a explicat că „o lovitură nucleară în acest moment intră” în calculele de specialitate. Totodată, acesta a explicat că Moscova are nevoie „de cel puțin 5 ani” pentru a desfășura o acțiune militară de amploare în regiunea statelor NATO.

„O lovitură nucleară în acest moment intră într-un calcul al nostru, al celor de specialitate. Să știți că și noi facem calcule, nu numai germanii sau francezii sau americanii. Sunt calcule, unele dintre ele calitative, altele cantitative. Cele calitative arată că există în prezent două armate destul de bine instruite în operațiuni militare.

Mă refer la cea a Ucrainei și cea a Rusiei. De aici, noi trebuie să învățăm lecții pe care să le aplicăm. Din punct de vedere cantitativ, nu sunt de acord cu acest domn.

Din punct de vedere cantitativ, ca Rusia să poată să desfășoare o acțiune militară de amploare în regiunea statelor NATO, are nevoie de cel puțin 5 ani.

Anterior, estimam că Ucraina are nevoie de 3.000 de garnituri de tren cu muniții. Iată, calculele noastre sunt foarte corecte și în continuare ne bazăm pe acestea”, a declarat Cristian Barbu la Antena 3.