Daniel Funeriu îl critică pe Călin Georgescu. Fostul ministru al Educației a explicat că evenimentele precum pandemia de COVID-19, agresiunea Rusiei în Ucraina, inflația, și impactul tehnologiilor emergente, cum ar fi inteligența artificială, au generat o serie de dificultăți majore pentru cetățeni.

Daniel Funeriu îl critică pe Călin Georgescu

În opinia sa, mulți dintre aceștia au fost neglijați și ignorați în solicitările lor legitime, ceea ce i-a determinat să se orienteze către lideri alternativi, inclusiv Călin Georgescu, pe care l-a numit ironic „un guru cu zorzoane”.

Fostul ministru a spus că, din cauza lipsei unei alternative viabile, aceste grupuri sociale au ajuns să-l susțină pe Georgescu. Funeriu a susținut că, deși nu este lipsit de defecte, ar fi dispus să spună lucrurilor pe nume și să adreseze adevăruri incomode acestui segment de populație.

„I-a luat Georgescu pentru că, nu a fost nimeni altcineva care să-i ia. Eu am multe defecte, dar nu sunt un om slab. (…) mie nu-mi e frică să spun adevărul oamenilor care au mers către Georgescu. Eu de trei ani de zile – găseşti pe internet emisiuni pe care le-am făcut – şi de când a început COVID-ul am spus: atenţie, pentru că nimeni nu-i ascultă pe oamenii care au solicitări legitime. În COVID au fost oameni care au dus-o foarte greu când s-a închis activitatea. După aceea a venit agresiunea Rusiei în Ucraina, inflaţia. Vine acum inteligenţa artificială, mulţi oameni o să rămână fără joburi. Sunt şocuri majore şi nimeni nu i-a ascultat pe oamenii care aveau cereri legitime. Şi atunci ne mirăm că ei se duc după un guru cu zorzoane”, a spus Daniel Funeriu în podcastul lui Lucian Mîndruţă.

Daniel Funeriu
SURSA FOTO: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Funeriu a criticat modul în care Klaus Iohannis a gestionat funcția prezidențială

De asemenea, Funeriu a criticat modul în care Klaus Iohannis a gestionat funcția prezidențială, acuzându-l că nu a ascultat vocea cetățenilor și nu a exercitat rolul de mediator între stat și societate, așa cum este prevăzut în Constituție. În opinia sa, lipsa de implicare a președintelui în problemele majore ale societății a dus la decredibilizarea acestei funcții esențiale.

„Şi aici este o mare problemă a funcţiei prezidenţiale care a fost decredibilizată de Iohannis, pentru că el nu doar că nu a vorbit, el nici nu a ascultat. Şi Constituţia îţi cere, la articolul 80, să mediezi între Stat şi societate. Or, Iohannis nu a făcut asta. Când eşti la Cotroceni trebuie să ştii ce ai de făcut. Doresc să fie în acest proiect pentru ţară oamenii care vor România cu fruntea sus”, a completat Funeriu.

Funeriu își conturează proiectul politic în jurul ideii de a reprezenta „partida oamenilor care stau cu fruntea sus”, dorindu-și să atragă în acest demers oameni care vor să contribuie la o Românie mândră și responsabilă. El a reiterat că viziunea sa se bazează pe ascultarea cetățenilor și pe răspunsuri directe la problemele reale ale acestora.

Anterior, Daniel Funeriu a anunţat că intenţionează să candideze pentru funcţia de preşedinte al României.