Testul efectuat de o organizație non-profit din SUA, Natural Resources Defense Council, a arătat că doar două restaurante folosesc carne de vită curată la prepararea hamburgerilor. Este vorba de Shake Shack și BurgerFi, care nu sunt prezente pe piața locală. McDonalds și Burger King, care sunt prezente, au obținut calificativul F, adică carnea de vită conține antibiotice.
McDonalds este cel mai mare cumpărător de carne de vită din Statele Unite. Folosirea de către fermieri a antibioticelor crește șansele ca bacteriile rezistente să se răspândească mai ușor în rândul populației.
Un purtător de cuvânt al MCDonalds a declarat că „păstrarea proprietăților antibioticelor pentru generațiile următoare este extrem de importantă pentru companie. Restaurantele MCDonalds din toată lumea sunt analizate de companie în prezent, iar rezultatele vor fi anunțate la sfârșitul acestui an”, a spus un purtător de cuvânt al companiei americane.
Companii care au obținut calificativul „A”
Shake Shack
BurgerFi
Companii care au obținut calificativul „D-„
Wendy’s
Companii care au obținut calificativul „F”
McDonald’s
Burger King
Sonic
Jack In The Box
Hardee’s
Whataburger
Carl’s Jr.
Five Guys
Culver’s
Steak ‘n Shake
In-N-Out Burger
White Castle
Checkers
Krystal
Smashburger
Freddy’s
The Habit Burger Grill
Rally’s
Fuddruckers
A&W All American Food
Jack’s
Farmer Boys