Decizia reprezintă o lovitură pentru prinţul Harry, care, alături de soţia sa, Meghan, a iniţiat acţiuni în instanţă împotriva mai multor tabloide, pe care le-a ameninţat recent că va demara şi alte procese, plângându-se de faptul că este urmărit constant de paparazzi după ce a decis să renunţe la rolul său de membru de rang înalt în cadrul familiei regale britanice, potrivit romaniatv.ro
Despre ce articol este vorba
Articolul incriminat, publicat în aprilie 2019, afirma că imaginile la care face referire „nu spuneau toată povestea” realizării fotografiilor cu elefanţi şi rinoceri publicate de prinţul Harry cu ocazia Zilei Pământului.
Potrivit articolului, animalele fuseseră tranchilizate, iar fotografia cu elefantul fusese cenzurată, pentru ca internauţii să nu poată vedea cablul cu care era legat de picior. Prinţul Harry a calificat articolul drept „inexact”, deoarece afirma că „animalele erau drogate şi legate şi au indus în eroare în mod intenţionat publicul”, reaminteşte IPSO în decizia sa, potrivit sursei menționate.
Concluzia autorității
Autoritatea de reglementare a presei a concluzionat că respectivul editorial nu a încălcat articolul 1 din codul profesional jurnalistic, care stipulează că „presa trebuie să se asigure că nu publică informaţii sau imagini inexacte, imprecise sau deformate”.
Înainte de a pleca spre Canada, prinţul britanic, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, şi soţia lui, Meghan, au demarat o serie de proceduri judiciare în toamna anului 2019 împotriva unor tabloide.
Ei au acuzat în special Mail on Sunday de atingeri aduse vieţii lor private în urma publicării unei scrisori adresate de Meghan tatălui ei, Thomas Markle, după căsătoria cuplului princiar.