Vești bune pentru timișoreni. Raed Arafat a primit o lovitură fără precedent. Ordinul prin care şeful DSU a decis să prelungească restricţiile la Timişoara cu trei zile în perioada 22- 24 martie, peste hotărârea luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş de sâmbăta trecută, care oprise carantina, a fost anulat de Curtea de Apel Bucureşti.

De menționat este faptul că decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti vine prea târziu pentru a mai produce efecte, având în vedere faptul că au trecut deja cele 72 de ore de prelungire impuse de secretarul de stat Raed Arafat.

Trebuie subliniat și faptul că, Instanţa fusese sesizată de reprezentanţii HORETIM de la Timişoara, organizaţie care îi reprezintă pe patronii şi angajaţii din industria ospitalităţii. În ceea ce privește decizia instanţei, aceasta poate fi contestată în termen de două zile de la primirea înştiinţării.

În ciuda anulării ordinului lui Raed Arafat, Timişoara se află în prezent tot sub restricţii după o nouă prelungire a carantinei cu o săptămâna, decisă de CJSU Timiş.

Un timișorean l-a amenințat pe Raed Arafat

Noul ordin lui Raed Arafat a dus la o situație fără precedent. Șeful DSU, a fost amenințat cu moartea de un timișorean prin intermediul facebook-ului. Mai exact, bărbatul susține că îl va lovi cu un topor, un ciocan și o rangă pe șeful DSU.

În acest context, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a deschis dosar penal pentru ultraj.

„În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10 martie, în jurul orelor 12.00, aflându-se pe marginea drumului judeţean care face legătura între localităţile Săcălaz şi Sânmihaiul Român, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (Raed Arafat, n.r.), în sensul ca îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă, aceste acte având legătura cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, pecizează procurorii.

Totodată, procurorul a mai dispus și efectuarea unui control psihiatric întrucât „organul de urmărire penală are o îndoială asupra discernământului suspectului în momentul săvârşirii infracţiunii ce face obiectul acuzaţiei”.

Astefl, potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19 martie, s-a ajuns la concluzia că „persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prevăzut de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect”, mai precizează sursa citată.

Sursa foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu