Compania Apple şi-a avertizat în aceste zile clienţii că smartphone-urile iPhone ar putea interfera cu dispozitive medicale, precum stimulatoarele cardiace, lucru care ar putea pune în pericol sănătatea utilizatorilor.
Avertisment important pentru toţi posesorii de iPhone
Apple a anunţat că telefoanele inteligente iPhone conţin magneţi şi dispozitive radio care din cauza câmpurilor electromagnetice ar putea da peste cap dispozitive medicale, cum ar fi stimulatoare cardiace (pacemakers) şi defibrilatoare. Printr-o notificare publicată pe pagina de asistenţă Apple, utilizatorii sunt avertizaţi despre magneţii din componenţa celor patru modele de iPhone 12, precum şi a accesoriilor MagSafe.
Ce conțin smarphone-urile de la Apple
Telefoanele iPhone conţin mai mulţi magneţi, însă nu prezintă un risc mai mare de interferenţă magnetică cu echipamentele medicale decât modelele anterioare. Reprezentanţii Apple au precizat că dispozitivele medicale pot conţine senzori ce ar putea fi date peste cap din cauza magneţilor sau a undelor radio emise în cazul în care telefonul este plasta în apropiere de acestea, notează CNN.
Apple recomandă ca telefoanele iPhone să fie ţinute la o „distanţă de siguranţă” de 15 centimetri faţă de dispozitivele medicale. De asemenea, încărcătoarele MagSafe trebuie ţinute de 38 de centimetri distanţă atunci când telefoanele inteligente se încarcă wireless. În momentul în care Apple a lansat iPhone 12 în toamna anului trecut, compania a anunţat de asemenea revenirea MagSafe. Clienţii pot cumpăra docuri de încărcare MagSafe care permit încărcarea wireless a telefoanelor.
Studiu important
Jurnalul medical Heart Rhythm a lansat la începutul lunii ianuarie un studiu prin care a avertizat că magneţii din componenţa iPhone 12 pot interfera cu defibrilatoarele. Cadrele medicale le-au recomandat persoanelor care au implantate defibrilatoare sau stimulatoare cardiace să nu îşi ţină telefoanele la buzunarul de la piept.
Mulți dintre români visează deja la noul iPhone 12 Pro, însă puțini știu câte zile ar trebui să muncească pentru a-l putea achiziționa. Astfel, statisticile arată că pentru a-l putea cumpăra, un român obișnuit ar trebui să muncească 37,8 zile, fără a mânca nimic.