Germania trimite o undă de șoc. Un anunț de ultimă oră a venit chiar acum de la Berlin. Vladimir Putin va fi distrus în momentul în care va afla!
Anunțul vine din partea ministrului german al Economiei, Robert Habeck. Acesta a lansat un avertisment dur la adresa Ungariei, în legătură cu blocarea eforturilor de a impune un embargo la nivelul Uniunii Europene asupra importurilor de petrol rusesc, transmite Reuters.
Mai exact, oficialul german s-a arătat dezamăgit de faptul că Uniunea Europeană nu a putut să ajungă la un acord privind embargoul asupra petrolului din Rusia.
Totodată, el a subliniat faptul că Germania este dispusă inclusiv să renunțe la participarea Ungariei în luarea acestei decizii, astfel încât embargoul să fie impus cât mai repede.
Germania susține embargoul de petrol rusesc
Ministrul german susține că soluții sunt pentru fiecare țară în parte, însă este nevoie și de un acord în acest sens.
„Sunt soluții diferite pentru diferite țări. Mă aștept ca toată lumea, inclusiv Ungaria, să lucreze la o soluție”, a spus, luni, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, la Forumul economic de la Davos.
În același timp, Robert Habeck a mai adăugat că în cazul în care Comisia Europeană va spune că lucrurile pot fi făcute și fără Ungaria, Germania va merge mai departe.
„Dacă președintele Comisiei Europene spune că vom face acest lucru fără Ungaria, atunci aceasta este o cale pe care aș susține-o întotdeauna. Dar nu am auzit încă acest lucru din partea UE”, a declarat ministrul german al Economiei, la postul de radio Deutschlandfunk.
Ungaria nu este de acord cu propunerea UE privind embargoul asupra petrolului rusesc
Menționăm faptul că până la momentul actual, dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, Ungaria este cea mai critică în ceea ce privește embargoului planificat asupra petrolului rusesc.
Mai exact, încă de acum câteva săptămâni, Executivul comunitar a propus eliminarea treptată a importurilor de petrol rusesc până la sfârșitul anului în majoritatea statelor membre. Totodată, Comisia a mai precizat că Ungaria, dar și alte state membre ar putea beneficia de un timp mai îndelungat în acest sens.
De cealaltă parte, Budapesta are condiții. Guvernul aa declarat că dorește sute de milioane de euro din partea blocului comunitar pentru a atenua costul renunțării la țițeiul din Rusia. Pe de altă parte, pentru ca embargoul să fie pus în aplicare, Uniunea Europeană are nevoie de acordul tuturor celor 27 de state membre, iar Ungaria este și ea una dintre ele.