Dana Budeanu a lansat un mesaj critic la adresa lui Călin Georgescu și a făcut referire la valul de autodeterminare care a început după Al Doilea Război Mondial, menționând state precum India, Pakistan și o serie de țări africane care au căutat să se dezvolte independent de influențele externe.

Dana Budeanu a transmis un mesaj dur referitor la Călin Georgescu

În opinia sa, multe dintre aceste state, în special din Africa, au ajuns să fie afectate de conflicte și să stagneze economic. Ea a evidențiat exemple precum masacrele din Congo și lipsa unor investiții semnificative în infrastructura economică a regiunii.

Potrivit acesteia, singurele state care au reușit să progreseze economic au fost cele care au combinat strategiile naționale cu investițiile străine directe, în special în Asia. În contrast, țările care au ales calea izolaționismului economic și a ruperii de lanțurile comerciale globale au rămas într-o situație precară.

„Scriu acest articol pentru că cei mai slabi cu duhul să înțeleagă ce înseamnă suveranismul aberant și ruptura de lanțurile comerciale globale.

Puțini dintre ei își mai aduc aminte că, imediat după al doilea război mondial, a început un val puternic de autodeterminare națională pe glob”, a scris Budeanu la începutul textului publicat în aplicația „Verdict by Dana Budeanu”.

Dana Budeanu
SURSĂ FOTO: Facebook, Dana Budeanu

Budeanu susține că tendințele suveraniste ar fi utopii

Budeanu susține că tendințele suveraniste ar fi așa-zise „utopii” care ar ignora realitățile economice globale. Ea a spus că ideea că dezvoltarea economică poate fi realizată fără investiții externe și fără profit pentru investitori este nerealistă.

În acest context, suveranismul ar fi o eroare strategică, amplificată artificial prin rețelele sociale, care contribuie la destabilizarea politică a Europei, susține ea.

Ea a avertizat asupra riscurilor pe care le presupune adoptarea acestei filosofii, argumentând că ruptura de lanțurile comerciale și de lumea civilizată are consecințe grave, în special pentru economiile emergente. Budeanu a evidențiat dependența actuală de produsele și materiile prime din state precum China și India, subliniind ipocrizia de a critica aceste țări în timp ce se utilizează bunuri produse acolo.

„Filozofia lui Călin File din Poveste este o simplă utopie pentru unii care nu înțeleg nimic despre nimic.

Astăzi, când România este în cel mai bun moment economic al istoriei sale, depășind state precum Ungaria sau Grecia, să pui la îndoială beneficiul ralierii la Occident este o erezie mizerabilă”, a mai susținut Budeanu.

În ceea ce privește România, Budeanu a susținut că aceasta s-ar afla într-un moment economic favorabil, depășind state precum Ungaria și Grecia. Ea a considerat că punerea la îndoială a beneficiilor apartenenței României la blocul occidental este o greșeală fundamentală. Potrivit opiniei sale, relaționarea cu Occidentul a fost un factor esențial pentru progresul economic al țării.