Lovitură pentru persoanele imunizate! A spus-o chiar un medic renumit: Pot fi considerate nevaccinate
Potrivit celor spuse de dr. Florin Roşu, persoanele care refuză să îşi facă cea de-a treia doză de vaccin pot fi considerate nevaccinate, deoarece titrul anticorpilor a scăzut după jumătate de an. Avertismentul acestuia a fost lansat în contextul în care tot mai puţini români se vaccinează cu doza trei anti-COVID.
„Din fericire, în momentul de faţă se observă o scădere a numărului de cazuri. Sfatul meu însă este de a fi vigilenţi în continuare, de a respecta măsurile de prevenţie şi în primul rând de a continua vaccinarea. Este foarte important să executăm şi cea de-a treia doză. Faptul că persoanele vaccinate nu au optat pentru realizarea celei de-a treia doze ne-a dus în situaţia care este acum în ţările din vestul Europei, unde incidenţa a început să crească.
Este verificat din punct de vedere ştiinţific că titrul de anticorpi este menţinut în organism până la un interval de 6-7 luni. De aceea este foarte importantă doza booster. Atâta timp cât rata de vaccinare se menţine la un nivel atât de scăzut, inclusiv la persoanele care au deja două doze, nu vom putea evita valul 5. Chiar dacă discutăm de o rată de vaccinare de 40%, trebuie să luăm în calcul ceea ce spuneam şi anume că persoanele care nu au efectuat cea de-a treia doză, deşi au făcut primele două doze, pot fi considerate ca persoane nevaccinate”, a transmis dr. Florin Roşu, conform ziaruldeiasi.ro
Europa îşi plânge morţii
Europa a depăşit 1,5 milioane de morţi provocaţi de noul coronavirus, indică datele oficiale date publicităţii joi, 25 noiembrie, de către OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii).
Mai exact, este vorba despre regiunea europeană a OMS, care cuprinde 52 de ţări şi teritorii, de la Oceanul Atlantic şi până în Azerbaidjan şi Rusia. De la primul deces înregistrat pe bătrânul continent în februarie 2020 şi până în prezent, bilanţul negru indică aproximativ 1.500.105 de decese, transmite agenţia AFP.
În ultima săptămână, media zilnică a deceselor a ajuns la 4.210, o creştere cu 1% faţă de săptămâna precedentă. Numărul victimelor provocate de COVID-19 este în creştere de la jumătatea lunii iulie în Europa, care a devenit din nou epicentrul pandemiei.
Mai mult, OMS atrage atenţia că, dacă se calculează supramortalitatea legată direct şi indirect de noul coronavirus, numărul morţilor ar fi, de fapt, de 2-3 ori mai mare decât cifrele oficiale.