Lovitură teribilă pentru România! Vladimir Putin a dat ordinul. Se întâmplă chiar acum

România, Rusia

SURSA FOTO: Dreamstime

Atac la adresa României din partea Moscovei în cadrul unui înalt for al Organizației Națiunilor Unite! Delegația Rusiei la Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU a acuzat țara noastră că încalcă drepturile minorităților naționale.

Rusia acuză România că încalcă drepturile minorităților

Umilință pentru România! Delegația Rusiei la Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU a acuzat țara noastră că încalcă drepturile minorităților naționale, cele mai vulnerabile fiind rromii, maghiarii și rutenii transcarpatici.

„Avem în continuare îngrijorări serioase cu privire la discriminarea minorităților naționale din România, dintre care cele mai vulnerabile sunt romii, maghiarii și rutenii transcarpatici. Xenofobia, rasismul și naționalismul sunt în prezent în creștere în România”, a transmis delegația Rusiei la Geneva într-o postare pe rețeaua X.

Aceste declarații au fost făcute luni, pe 2 octombrie la Geneva. Atunci, a avut loc prezentarea situaţiei respectării drepturilor omului în România (și în alte țări), în cadrul evaluării periodice făcute de Consiliul Drepturilor Omului din cadrul ONU.

De altfel, Rusia s-a opus la votul în Consiliul Drepturilor Omului a raportului privind drepturile omului în România.

Delegația României la Geneva a fost condusă de Traian Hristea

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe, secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a condus luni, 2 octombrie 2023, delegația României la Geneva pentru adoptarea Raportului Grupului de Lucru privind Evaluarea Periodică Universală a situaţiei respectării drepturilor omului în România, demers realizat sub auspiciile Consiliul ONU al Drepturilor Omului (CDO).

Cu acest prilej, secretarul de stat a prezentat poziția părții române față de recomandările primite în cadrul dialogului interactiv din 2 mai 2023, rezultată în urma unui proces de evaluare interinstituțională a recomandărilor, precum și contextul și rațiunile care au condus la susținerea, acceptarea parțială sau, după caz, notarea celor 251 de recomandări primite în sesiunea Grupului de lucru din mai a.c., mai precizează sursa citată.

De asemenea, au fost evidențiate cele mai recente evoluții în privința respectării statului de drept, a reformei sistemului judiciar, a prevenirii și combaterii discriminării și traficului de persoane.

Adoptarea Raportului Grupului de Lucru privind Evaluarea Periodică Universală a situaţiei respectării drepturilor omului în România a avut loc în cadrul celui de-al patrulea ciclu al Examinării Periodice Universale (”Universal Periodic Review” – UPR), a mai transmis MAE.

Cine sunt rutenii transcarpatici din România

În România, rutenii transcarpatici sunt o minoritate recunoscută și reprezentată în Parlament. De asemenea, la noi în țară există mai multe organizații ale rutenilor, dintre care una are legături strânse cu Rusia.

Uniunea Rutenilor Subcarpatici din România, este foarte apropiată de ambasadorul Rusiei la București, pe care îl prezintă ca „fratele mai mare”. Aceasta cere „autonomia deplină a Rusiei Subcarpatice în cadrul Ucrainei”.