Ion Iliescu și-a pierdut titlul de revoluționar

În urma acestei decizii, Ion Iliescu și-a pierdut diverse drepturi, precum:

  • prioritate la închirierea şi cumpărarea de locuinţe din fondul de stat;
  • atribuirea fără plată a locurilor de veci în cimitir;
  • acces gratuit la tratament şi consultaţii în spitalele şi policlinicile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării Naţionale;
  • medicamente gratuite;
  • acces gratuit la sanatorii şi baze de tratament aparţinând Ministerului Sănătăţii;

După ce a luat la cunoștiință decizia Secretariatului de Stat pentru Revoluționari, activistul civic anticomunist Teodor Mărieș a făcut o serie de declarații acide la adresa lui Ion Iliescu, susținând ferm că acesta nu este revoluționar.

Teodor Mărieș susține ferm că Ion Iliescu este criminalul principal al Revoluției din 1989

Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a mărturisit că asociația sa a solicitat urgent să i se retragă lui Ion Iliescu titlul de revoluționar încă din 1990.

„Noi am făcut această sesizare. Asociația 21 Decembrie a făcut această solicitare încă din primele zile ale lui ianuarie 1990. Încă din final de decembrie am contestat. Klaus Iohannis a aprobat legea că activiștii de partid nu pot beneficia de indemnizație de revoluționar și în sfârșit s-a făcut dreptate.

Ion Iliescu nu este revoluționar, este criminalul nr. 1 din decembrie 1989. Faptele nu se prescriu. Din păcate, autoritățile statului până acum nu prea ne-au sprijinit pentru clarificarea istoriei și pentru a face dreptate îngerilor din cer care au murit pentru libertate”, a declarat recent Teodor Mărieș, relatează Realitatea PLUS.

Amintim faptul că omul de afaceri Viorel Cataramă a fost invitat recent în podcastul EVZ Play, moderat de jurnaliștii Robert Turcescu și Dan Andronic. Acesta și-a reiterat admirația pentru valorile liberale, dar a făcut și dezvăluiri surprinzătoare din zorii capitalismului românesc, perioada post-decembristă când se dădeau marile tunuri.

Milionarul Viorel Cataramă afirmă că Ion Iliescu a fost un om cinstit

O astfel de afacere tenebroasă se referă la scandalul acordării primelor licențe GSM din România în 1997. Viorel Cataramă a oferit detalii neștiute despre șpăgile de 40 de milioane de dolari americani care s-au dat la vârf pentru obținerea licențelor de telefonie din 1997.

Întrebat de jurnalistul Dan Andronic dacă fostul președinte social-democrat Ion Iliescu cunoștea astfel de manevre, omul de afaceri a precizat că dorește să spună părerea sa sinceră despre Ion Iliescu așa cum l-a cunoscut pe viu.

El a admis faptul că primul președinte post-decembrist nu avea capacitatea economică de a înțelege economia de piață și capitalismul din perioada de tranziție, însă nu se îndoiește că Ion Iliescu avea cele mai bune intenții. Viorel Cataramă a menționat că pe vremea aceea, politicienii de toate orientările politice aveau un acord informal referitor la capitalul autohton.

„Vreau să vă spun ceva, în timpul lui Ion Iliescu era o anumită înțelegere între forțele politice privind capitalul românesc. Eu am avut posibilitatea să discut cu Ion Iliescu și să înțeleg că acest om venea din comunism și nu cunoștea economia de piață liberă, dar în momentul în care te duceai și spuneai anumite lucruri care erau logice, înțelegea și le punea în practică. Iliescu nu cunoștea prea bine, dar era un om cinstit”, a afirmat recent Viorel Catarămă.

Întreaga emisiune poate fi urmărită accesând acest link https://fb.watch/dtyTtQOy-X/