Lovitură pentru România la nivel internațional! A primit interzis. Anunțul a venit chiar acum

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis în cadrul unui comunicat că regretă decizia Preşedinţiei gaboneze a Consiliului de Securitate al ONU de a nu permite României şi Lituaniei să ia cuvântul în cadrul reuniunii organismului ONU din 21 octombrie pe tema aspectelor umanitare din Ucraina.

Potrivit autorităților din România, decizia este cu atât mai regretabilă cu cât Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite fusese informată anterior că este înscrisă pe lista de vorbitori.

„Intervenţia României în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU ar fi contribuit la o mai bună informare a membrilor Consiliului pe teme umanitare, precum gestionarea situaţiei celor peste 2,6 milioane de refugiaţi ucraineni care au intrat în România de la începutul războiului şi privind sprijinul acordat exportului de cereale din Ucraina prin care se ameliorează accesul la alimente şi se atenuează criza alimentară provocată de Rusia la nivel global”, transmite MAE.

În schimb, au fost efectuate demersuri pe lângă Preşedinţia gaboneză şi pe lângă alţi membri ai Consiliului pentru a exprima dezamăgirea faţă de revizuirea deciziei, iar intervenţia țării noastre a fost transmisă ulterior în scris, drept document oficial al sesiunii.

Au trimis unitatea de elită în țara noastră

În altă ordine de idei, Divizia 101 aeropurtată, una dintre unitățile de elită ale armatei SUA, a fost trimisă în România pentru a sprijini flancul estic. Motivul desfășurării este amenințarea Rusiei, atât de aproape de teritoriul NATO din România, conform informațiilor transmise de cbsnews.com

Potrivit sursei menționate, comandantului adjunct al diviziei, generalul de brigadă John Lubas, a declarat că militarii sunt pregătiți să apere fiecare centimetru de teritoriu NATO.

„Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO. Aducem o capacitate unică, din partea capacității noastre de asalt aerian… Suntem o forță de infanterie ușoară, dar, din nou, aducem cu noi această mobilitate, pentru avioanele și atacurile noastre aeriene”, a declarat John Lubas.

Ocolind spre nord de-a lungul coastei românești a Mării Negre, avionul Black Hawk a aterizat pe un teren de operațiuni înaintate, unde trupele americane și cele românești loveau ținte în timpul unui exercițiu comun de asalt terestru și aerian.