Lucian Bode, al doilea cel mai vizibil politician în luna octombrie. Dezbaterile privind spațiul Schengen l-au propulsat în top

Sursă: Valcaneantu Razvan, evz

Dezbaterile privind aderarea României la spațiul Schengen și scandalul acuzațiilor de plagiat l-au propulsat pe ministrul de Interne, Lucian Bode, pe locul 2 în topul vizibilității membrilor Guvernului în luna octombrie.

Lucian Bode, al doilea cel mai vizibil politician în luna octombrie. Dezbaterile privind spațiul Schengen l-au propulsat în top

Totodată, pe primul loc se află premierul Nicolae Ciucă, cu 23.396 de menţiuni în presa scrisă şi online în octombrie. Declarațiile cu privire la demisia lui Vasile Dîncu, vizita la Bruxelles, întâlnirile cu președintele Parlamentului european și secretarul general al NATO, dar și discuțiile cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen l-au plasta pe premier la mare distanţă de colegii săi de Cabinet în barometrul vizibilității.

Pe locul doi în topul vizibilității, cu peste 5.700 de menţiuni, se află ministrul de Interne Lucian Bode, care a urcat de pe locul 13 în septembrie, ca urmare a intensificării discuţiilor pe tema admiterii României în spaţiul Schengen, a moţiunii simple iniţiate de USR împotriva sa, dar şi a scandalurilor achiziţiei de BMW-uri pentru Poliţia Română şi acuzaţiilor de plagiat la adresa sa, conform news.ro

Cine se află pe următoarele poziții?

De asemenea, ministrul Energiei Virgil Popescu s-a menținut pe locul al treilea, înregistrând vârfuri de vizibilitate cu ocazia vizitei la Complexul Energetic Oltenia, unde a declarat că nu se va închide nimic şi că în Oltenia se produce majoritatea energiei electrice de care România are nevoie, nepunându-se problema ca oamenii să plece acasă.

Totodată, declarațiile referitoare la stocurile de gaze naturale şi la programul de instalare a panourilor fotovoltaice au făcut ca Virgil Popescu să fie tot mai vizibil.

Pe următorul loc se află ministrul Muncii, Marius Budăi. Acesta a avut peste 3.500 de apariţii în presa scrisă şi online, urcând astfel de pe locul 6 în septembrie. Trebuie menționat că acesta a înregistrat vârfuri de vizibilitate după declarațiile referitoare la creșterea pensiilor, jaloanele din PNRR despre, raportul Băncii Mondiale, pensiile militare, pensiile speciale, pensionarea magistraţilor.

Pe locul cinci se află ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Declaraţiile referitoare la campania de distribuire a pastilelor cu iod, la criza medicamentelor, cazurile de gripă, infecţiile nosocomiale, situaţia stocurilor de vaccin anti-COVID l-au urcat de pe locul 7, unde se afla în luna septembrie.

Pe locul șase se află ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş. Acesta a urcat de pe locul 9, unde se afla în septembrie, cu ocazia participării la o conferinţă pe tema bugetului şi a fiscalităţii, dar şi a declaraţiilor potrivit cărora anexe ale PNRR nu sunt postate pe site-ul ministerului şi a disputei pe această temă cu fostul deţinător al portofoliului Cristian Ghinea.