Grupul Michelin, care deţine două unităţi de producţie la Zalău, ar putea face o nouă investiţie în acest oraş, a anunţat, astăzi, ministrul Economiei, Lucian Bode.
Declaraţia ministrului a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu primarii şi autorităţile din judeţul Sălaj.
“Îi îndemn pe reprezentanţii autorităţilor locale să sprijine aceşti mari investitori. Pe lângă faptul că ei sunt într-o competiţie cu alte companii similare din domeniu, să ştiţi că ei sunt într-o competiţie internă şi, dacă vreţi, vă dau exemplul Michelin care are în plan o investiţie la nivelul grupului, la nivel mondial şi în acest moment analizează oportunitatea de a investi în Europa şi dacă se poate în România, dacă se poate la Zalău. De aceea, vă rog pe dumneavoastră, reprezentanţii autorităţilor locale să-i sprijiniţi şi să fiţi partenerii acestor mari investitori pentru a le face şi lor viaţa mai uşoară în competiţia pe care o au cu celelalte ţări, dacă doriţi, celelalte locaţii din grupul pe care ei îl reprezintă. Sper ca în viitorul foarte apropiat, în baza colaborării şi a discuţiilor pe care eu, în calitate de ministru al Economiei, le-am avut deja cu parte din aceşti mari investitori din Sălaj să pot spune că în Sălaj vor fi create noi locuri de muncă, că în Sălaj se vor investi sute de milioane de euro de către aceşti mari investitori”, a declarat Lucian Bode, citat de Agerpres.
Ministrul Economiei a precizat că decizia Michelin privind locaţia unde va fi amplasată noua investiţie va fi luată în acest an, dar nu a dat mai multe detalii. În acest context, Lucian Bode a subliniat că autorităţile locale precum cele din Zalău sau din comuna Crişeni, situată lângă oraşul reşedinţă de judeţ, trebuie să sprijine investitorii prin acordarea unor facilităţi precum terenuri cu toate utilităţile “la gard”, Guvernul urmând să asigure sprijin printr-o posibilă reducere a unor taxe şi impozite pe o anumită perioadă de timp.
Ministrul şi-a exprimat aprecierea pentru “aceste mari companii, care crează plusvaloare şi dau de lucru sălăjenilor”, nominalizând firme precum Tenaris şi Michelin.
Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001. În prezent Michelin are în România aproape 3.000 de angajaţi, trei uzine, din care două la Zalău şi una la Floreşti şi o reţea comercială. Începând cu anul 2005, România a devenit centru regional pentru operaţiunile comerciale ale Grupului Michelin în Albania, Bulgaria, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru şi Serbia.
Sursa: Agerpres