‘Dacă vrei să stimulezi sectorul IMM-urilor trebuie să te axezi mai puţin pe măsurile privind ajutoare financiare care azi sunt, iar mâine, nu, pentru că introduci multă volatilitate în condiţiile lor de funcţionare, în anticipaţiile privind mediul de afaceri. Mult mai bine decât să faci aceste lucruri este să faci un mediu de afaceri predictibil. Dacă vreţi să facă statul ceva pentru IMM-uri să facă ceea ce a spus Hayek, să stimuleze competitivitatea. Deci politicile guvernului trebuie să stimuleze concurenţa, că numai din concurenţă rezultă competitivitate. Dacă noi am constata că IMM-urile nu sunt competitive, relativ la cele din Uniunea European, dar şi la cele din România atunci asta este problema’, a spus Croitoru.

Potrivit acestuia, numai IMM-urile din sectorul exportator sunt expuse concurenţei, pentru că sunt expuse concurenţei de afară.

‘Antreprenoriatul trebuie promovat ca alternativă serioasă pentru cariera profesională clasică. Asta trebuie să facă statul român, să promoveze antreprenoriatul în şcoală, ulterior să-l ajute. Educaţia timpurie antreprenorială este vitală. M-am uitat pe programele şcolare la liceul american şi britanic, pun foarte mult accent pe aceste lucruri. Nu-i omoară cu matematica, nici nu se face matematică în liceu’, a afirmat oficialul BNR.
SURSA: Agerpres