Lista transmisă Parlamentului de premierul desemnat nu include niciunul dintre economiştii cu care Lucian Croitoru anunţa, marţi, că s-a consultat asupra situaţiei economice şi cărora le-a propus un post în Guvern. Surse guvernamentale s-au declarat surprinse de varianta finală a listei lui Croitoru, declarând pentru capital.ro că ar fi fost făcută pe ultima sută de metri, după ce premierul desemnat s-ar fi lovit de mai multe refuzuri de ultimă oră.

Premierul desemnat Lucian Croitoru anunţa, marţi, că a discutat cu mai mulţi economişti, precum Valentin Lazea, Lucian Albu, Gheorghe Oprescu, Laurian Lungu şi Aurel Dochia, despre posibilitatea de a ocupa un post în viitorul Guvern.

„Unii” au devenit „toţi”

„Am discutat cu o parte dintre aceştia şi posibilitatea, eventualitatea, de a ocupa un post în Guvern, în Guvernul pe care mă străduiesc să-l alcătuiesc. Vreau să informez că unii dintre ei nu au declinat posibilitatea acceptării unei eventuale invitaţii”, a spus atunci Croitoru.

Lista de miniştri anunţată, vineri, de către premierul desemnat nu include însă niciunul dintre aceşti tehnocraţi, iar la ministerele cheie în domeniul economic, precum Finanţele, Economia, Transporturile, au fost menţinuţi actualii miniştri PDL. Noii miniştri propuşi pentru Guvernul Croitoru sunt la rândul lor, în majoritate, membri ai formaţiunii democrat-liberale.

Lista i-a luat prin surprindere pe mulţi membri ai actualului guvern

Numele propuse de Lucian Croitoru au surprins pe mulţi dintre oamenii cu greutate din actualul Executiv. Surse guvernamentale au declarat pentru capital.ro că lista a fost modificată pe ultima sută de metri, după ce persoane nominalizate iniţial ar fi declinat invitaţia de a participa la formarea cabinetulu