‘În următoarele şase luni nu există măsuri de reducere a taxelor, dar singura la care lucrăm este una mai stranie. Asta este impozitul zero pentru profitul ce depăşeşte ceea ce s-a produs într-o perioadă anterioară, 2011 sau trimestre din 2011. Sau dacă nu poate să producă măcar să arate un profit mai mare’, a spus Isar.

În ceea ce priveşte corupţia, el a spus că vizează zona de investiţii şi exporturi.

‘Noi atacăm destul de frontal. Deja am pregătit o scrisoare pentru consilierii de comerţ exterior a celorlalţi experţi care activează în România, să-mi dea efectiv lista de probleme unde s-au blocat şi pe ce punct. Asta o abordăm punctual’, a mai spus ministrul.
Isar a mai spus că în opinia sa, în alte ţări, sectorul privat este mult mai implicat şi activ, sugerând că aşa ar trebui să fie şi mediul de afaceri autohton.
"Toată lumea face comentarii şi aşteaptă apoi de la stat să ia măsuri, însă privaţii ar putea face ceva, iar statul să copieze apoi, dacă a fost un model de succes", a declarat Isar.

Întrebat de oamenii de afaceri prezenţi la conferinţă dacă există un plan pe termen lung pentru relaţia cu mediul de afaceri, Isar a spus că nu crede că direcţiile ample de dezvoltare sunt riscante: "Există totuşi propunerea de impozit zero pentru profitul care depăşeşte ce s-a produs într-o perioadă anterioară, pentru a stimula investiţiile din mediul privat", a adăugat Isar.
Ministrul a mai afirmat că este deschis unor proiecte aplicate, şi nu celor utopice.