Potrivit acestuia, din toamna anului trecut, atunci când progresul lucrărilor la DN 66 era de doar 3-4 procente, acum a ajuns la circa 16%, iar în lunile octombrie-noiembrie este preconizată finalizarea lucrărilor.
'În octombrie 2013, atât de la Rovinari către Târgu-Jiu şi mai departe către Petroşani, progresul lucrărilor era de 3-4%, acum au crescut la circa 15-16% progres. Am avut întâlniri cu reprezentanţii firmelor la Bucureşti, ei şi-au schimbat în totalitate managementul din România, cele două firme spaniole, ne-au promis că se reorganizează şi aici pe şantier. Lucrează în prezent la asfaltare, cu siguranţă că ar fi făcut mai mult anul acesta însă pe Defileul Jiului nu pot lucra din cauza vremii, a plouat mult în acea zonă, însă promisiunea lor este că vor finaliza lucrările în octombrie-noiembrie anul acesta. În fiecare săptămână există o echipă de proiect de la CNADNR care supervizează lucrările. Am fost şi personal să verific stadiul lucrărilor. Înainte a fost o firmă maghiară, a fost reziliat contractul, problema este din 2006-2007, atunci s-a licitat şi s-a câştigat acest contract, s-a reziliat, a avut o istorie tristă acest proiect, însă oamenii aceştia care lucrează, spaniolii, pare-se că vor finaliza, au un management bun', a precizat Narcis Neaga.
Prezent la aceeaşi întâlnire, ministrul Transporturilor, Dan Şova, a afirmat că în prezent se lucrează la cele două tronsoane ale DN 66, suma totală alocată fiind de 100 milioane lei. El a adăugat că valoarea totală alocată pentru drumurile naţionale din judeţ se ridică la 45 milioane lei, precum şi de faptul că lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu vor începe mai devreme decât au fost preconizate.
'Avem în lucru în acest moment reabilitarea DN 66 pe două tronsoane între Rovinari şi Bumbeşti-Jiu cu o alocare de 35 milioane lei anul acesta şi sperăm să se ţină de graficul lucrărilor,după intervenţia de acum câteva luni a CNADNR, lucrurile au intrat oarecum în normal. Pe al doilea tronson al DN66 Bumbeşti-Jiu Petroşani avem o alocare financiară de 65 milioane lei şi de asemenea lucrează cele două firme spaniole, faţă de care noi ne-am exprimat de-a lungul timpului nemulţumirile, dar se pare că acum lucrurile au intrat în normal. Şi lucrările la centură vor începe mai devreme decât au fost preconizate, în luna mai şi nu în august, cu o firmă italiană, la varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu, pe care toată lumea a aşteptat-o foarte mult timp, a fost semnat contractul în noiembrie, acum ne aflăm în faza de proiectare şi obţinerea autorizaţiei de construire, se va întâmpla în foarte scurt timp. Avem alocată suma de 10 milioane lei şi pe DN66A Câmpu lui Neag-Cerna. La investiţii avem circa 45 de milioane lei alocaţi anul acesta pentru drumurile naţionale în Gorj şi centura. se adăugă fondurile alocate pentru întreţinerea de vară', a punctat Şova.
Acesta a vorbit şi despre proiectul drumului Craiova-Filiaşi-Târgu-Jiu-Petroşani, care ar urma să fie extins la nivel de drum naţional cu patru benzi. 'De asemenea, vă informez despre unul dintre proiectele care s-a vorbit şi este foarte dorit de trei judeţe, drumul Craiova-Filiaşi-Târgu-Jiu-Petroşani. În perioada imediat următoare vom declanşa studiul de fezabilitate, într-o primă etapă drumul va avea configuraţia o bandă şi jumătate pe fiecare sens, cu precizarea că exproprierea o vom face pentru un coridor de 70 de metri pentru ca în următorii ani, pe măsură ce va atrage traficul, dacă va avea trafic de autostradă, să putem extinde cel puţin pentru un drum naţional cu patru benzi', a conchis ministrul Transporturilor.
SURSA: Agerpres