Oficialităţile au anunţat că stadionul naţional „Lia Manoliu” ar putea să nu fie gata în 2012, în momentul în care este programată finala Europa League. Momentan proiectarea stagnează deoarece premierul Emil Boc şi primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, nu s-au decis dacă stadionul va avea sau nu acoperiş.

În cazul în care va avea acoperiş, lucrările vor dura cu un an şi jumătate mai mult decât termenul iniţial. Concret, fabricarea cablurilor pentru un acoperiş retractabil, visat de autorităţi, ar dura peste un an, iar montarea lor încă patru luni. Potrivit şefului de şantier Ştefan Monos, în lume există doar trei companii care pot face această lucrare, dar au deja cereri şi lucrează la maximă capacitate, astfel încât perioada până la care vor putea să producă şi cablurile necesare pentru „Lia Manoliu” mai întârzie finalizarea lucrărilor. Preţul acoperişului ar fi de 11 milioane euro, 10% din preţul total.

Dacă stadionul nu se va termina în timp util, România ar putea fi prima ţară care nu este capabilă să îşi respecte angajamentul de a găzdui un eveniment de asemenea amploare.