Sean Parker (centru, foto) este fondatorul Napster şi directorul Spotify. În celebrul film "The Social Network" (Reţeaua de socializare), rolul acestuia a fost jucat de către actorul şi muzicianul Justin Timberlake.
Parker, rebelul de la Facebook, a fost arestat la vârsta de 16 ani. Hacker activ în vremea adolescenţei, tânărul Parker a spart datele armatei americane şi ale altor companii. Din nefericire pentru acesta, la scurt timp casa părinţilor săi a fost "invadată" de agenţi guvernamentali.

Când a organizat un eveniment caritabil, Parker a fost atât de ofensat că doi dintre invitaţii săi nu doreau să doneze, încât i-a ameninţat că îi va da afară. Nu era vorba despre orice invitaţi, ci despre muzicianul John Mayer şi actorul Edward Norton. Parker nu s-a sfiit să le reproşeze că nu pot veni să mănânce şi să bea pe banii lui, fără să doneze, mai ales că acesta era scopul petrecerii.

Un alt lucru care îi confirmă statutul de rebel de la Facebook este acela că Parker a recunoscut într-o oarecare măsură că este consumator de droguri. Acesta a declarat pentru NY Times că acceptă şi crede în orice metode de extindere a capacităţilor mentale, fie că este vorba despre droguri, meditaţie sau religie.

În ceea ce priveşte sănătatea, Sean Parker are o singură problemă: este astamatic, însă urmează un tratament, este alergic la nuci şi la scoici. Într-un interviu pentru NY Times, acesta s-a autodescris ca fiind un singuratic, care nu se poate alinia normelor sociale şi care nu se poate regăsi în grupurile sociale, indiferent de natura acestora. Atitudinea lui Parker este destul de ciudată, ţinând cont de contribuţia sa uriaşă în social media.
Citiţi şi: Sean Parker părăseşte Facebook pentru Twitter, adresând scuzele de rigoare lui Zuckerberg Twitter seamănă tot mai mult cu Facebook