”Mi se pare o hărțuire greu de acceptat. Procesul principal, și anume, contestația împotriva deciziei de adjudecare a contractului către Consorțiul Naval Group Șantierul Naval Constanța a fost respinsă prin hotărâre judecătorească definitivă.
Din punctul meu de vedere, se pot începe negocierile finale în vederea semnării contractului de construcție, chiar dacă mai există litigiu, repet, care nu mai are niciun fel de temei.”, a declarat Ludovic Orban.
O navă a fost construită în timpul pandemiei
”Pe toată perioada epidemiei, Șantierul Naval a funcționat în foc continuu și suntem pe o navă care a fost construită și urmează să fie lansată la apă pe 14 august.
Este efectiv o navă extrem de modernă, o navă cu un nivel ridicat de automatizare, cu o tehnologie de control a tuturor sistemelor remarcabilă, o navă care este operată de un personal navigant de 16 persoane și care face parte dintr-un set de nave de 40.000 de tone de deadweight, care sunt produse la Șantierul Naval Constanța.
De asemenea, Șantierul Naval Constanța împreună cu Naval Group au fost declarați câștigătorii licitației pentru construcția celor patru corvete multifuncționale și am vrut să văd exact, practic, aici se vor produce cele patru corvete – pe Șantierul Naval Constanța, fiind parte din acest proiect extrem de important. De altfel, în spate, dacă vă uitați, vedeți că se află în reparații la Șantierul Naval Fregata ” Regele Ferdinand”.
Industria de producere și de reparare a navelor este o industrie cu o mare importanță pentru România, o industrie care se află într-o perioadă de întrebări și care necesită un parteneriat cât se poate de serios cu Guvernul, astfel încât să asigurăm dezvoltarea în continuare a acestei industrie.”, a mai spus premierul.
Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea