Premierul Ludovic Orban a transmis condoleanțe familiilor îndoliate după tragedia care s-a petrecut la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde 10 persoane au decedat în urma incendiului declanșat în secția de terapie intensivă.
Premierul Ludovic Orban se declară „şocat” de tragedia care a avut loc la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ şi transmite condoleanţe familiilor celor decedaţi.
„Am fost şocat de vestea acestei tragedii care s-a produs în Piatra Neamţ. Transmit condoleanţele mele familiilor îndoliate.
Decedații, cu vârste între 67 și 86 de ani
Transmit respectul meu pentru medicul erou care a dat dovadă de un curaj şi un spirit de sacrificiu deosebit în încercarea de a salva pacienţii în momentul izbucnirii incendiului”, a afirmat Orban, duminică dimineaţă.
El a precizat că după ce a aflat de eveniment a luat imediat legătura cu şefii de instituţii implicaţi în gestionarea situaţiei pentru a se informa în legătură cu măsurile care s-au luat.
Persoanele care au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, sunt 7 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 67 şi 86 ani, potrivit unui comunicat de presă remis duminică conducerea unităţii sanitare.
A fost amenajat un nou salon pentru ATI
„Ceilalţi 6 pacienţi, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferaţi, sâmbătă noapte, către Spitalul modular din Leţcani.
Conducerea SJU Piatra-Neamţ a luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activităţii de salvare a vieţilor pacienţilor care necesită ventilaţie mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI.
În acelaşi timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unităţii sanitare, a unui salon pentru ATI”, se arată în comunicatul de presă.
Conducerea spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale şi echipamente care va ajunge la Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Neamţ, astfel încât să fie găsite soluţii rapide pentru ca pacienţii în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală.