Premierul Ludovic Orban a făcut public totul. Potrivit declarațiilor sale, mai este foarte puțin până la data când liberalii își vor stabilii candidaţii pentru funcţia de primar în toate localităţile din țară. Orban ia în calcul și un sondaj de opinie dacă este nevoie.
Ludovic Orban a declarat că liberalii trebuie să-şi stabilească, până la 1 martie, candidaţii pentru funcţia de primar în toate localităţile.
Premierul a menționat că se va face un sondaj de opinie pentru a decide dacă partidul va merge cu un candidat comun cu USR la Primăria Capitalei.
Întrebat dacă PNL va merge la Primăria Capitalei cu un candidat comun cu USR, Orban a precizat că acest lucru se va stabili după „o analiză sociologică”.
„Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliţi candidaţii la funcţia de primar în toate localităţile din România şi să începem cel târziu în data de 15 martie campania de stângere de semnături pentru susţinerea candidaturii fiecărui candidat de primar în localitatea în care candidează”, a afirmat Ludovic Orban, duminică, aflat într-o vizită în judeţul Vâlcea.
Premierul a menţionat, legat de posibilitatea ca Nicuşor Dan să intre în această analiză sociologică, că vor fi testaţi „toţi potenţialii candidaţi, pe diferite scenarii posibile”.
„Vom face o analiză, vom efectua un sondaj de opinie cu reprezentativitate şi la nivelul Bucureştiului, dar şi la nivelul fiecărui sector. Vom testa candidaţii noştri. De asemenea, vom testa şi alţi candidaţi şi vom lua o decizie în funcţie de datele pe care le vom obţine din această amplă analiză sociologică”, a spus Orban.
Un primar al PNL nu mai vrea județe
Unul dintre cei mai eficienți primari din România, nume greu în PNL are o poziție radicală în ceea ce privește dispariția României, în actuala formă de organizare.
Primarul municipiului Oradea și Președinte Executiv al Asociației Municipiilor din România (AMR), Ilie Bolojan nu mai vrea județe și consideră că aceste structuri „au generat extrem de puține proiecte și exemple de bună practică”.
”Consiliile Județene s-au dovedit niște structuri administrative ineficiente, care au avut un caracter pronunțat politic și care nu au făcut decât să-i țină în lesă pe primarii de comune prin alocările politice preferențiale. Aceste structuri au generat extrem de puține proiecte și exemple de bună practică.
La județe, o formulă de regionalizare, care să nu mențină consiliile județene, pe mai multe zone de dezvoltare, care să răspundă unor realități istorice sau chestiuni culturale locale ar fi de preferat”, a explicat Bolojan, citat de hotnews.ro.