Compania aeriana Lufthansa a anuntat ca va infiinta o noua companie aeriana, Lufthansa Italia. Decizia a fost luata de compania germana o data cu suspendarea mai multor zboruri de catre compania falimentara Alitalia.

„Lufthansa Italia ne va consolida pozitia pe o piata importanta, caracterizata de o cerere puternica si care ne ofera oportunitati de crestere energica in viitor”, a declarat Wolfgang Mayrhuber, CEO Lufthansa.

Lufthansa Italia va opera zboruri de pe aeroportul din Malpensa, Milano si va avea ca destinatie mai multe orase europene, printre care si Bucuresti. Noua compania aeriana va fi operationala incepand din 2 februarie 2009.

Sediul viitoarei Lufthansa Italia va fi pe Aeroportul Malpensa din Milano.

„Pentru inceput vom avea doar opt destinatii si doar sase aeronave. Insa nu va fi o surpriza daca ne vom dezvolta pe piata din Italia”, a declarat Wolfgang Mayrhuber, referindu-se la Lufthansa Italia.

Primele zboruri vor fi cu destinatia Barcelona si Paris (Charles de Gaulle). O luna mai tarziu vor fi introduse si zboruri cu destinatiile Bruxelles, Madrid, Budapesta si Bucuresti, urmate ulterior, la finele lunii martie, de zboruri pe rutele Londra (Heathrow) si Lisabona.

Zborurile Lufthansa Italia vor fi operate cu aeronave Airbus A319, avand o capacitate de 138 de locuriin clasele business si economic.

Lufthansa intentioneaza, de asemenea, sa devina si viitorul partener strain al companiei aeriene falimentare Alitalia, care a fost recent preluata si va fi restructurata de consortiul de investitori italieni CAI.