Cel mai mare operator aerian din Germania, Lufthansa, a anuntat ca va achizitiona o participatie de 45% din cadrul companiei SN Airholding, care detine compania aeriana belgiana Brussels Airlines, pentru 65 milioane de euro.

Acordul, incheiat ieri, ofera Lufthansa posibilitatea sa achizitioneze in totalitate Brussels Airlines in 2011 pentru un pret care sa nu depaseasca 250 milioane de euro.

In prima faza, Lufthansa va cumpara doar 45% din cadrul SN Airholding. Pretul care va fi platit in 2011 pentru restul de 55% din companie va depinde de performantele Brussels Airlines in limitele plafonului stabilit in cadrul acordului de ieri.

Afacerea asteapta atat aprobarea autoritatilor de reglementare dar si sprijinul consiliului de supraveghere al Lufthansa si al actionarilor si consiliului de conducere al Brussels Airlines.

Compania aeriana belgiana a luat nastere in 2006 prin fuziunea operatorului aerian national din Belgia, SN Brussels Airlines si a Virgin Express. Brussels Airlines este detinuta de 40 de actionari importanti, printre care Virgin Group si cateva companii belgiene.

Compania belgiana detine 49 de aeronave si are aproximativ 3.000 de angajati. Lufthansa a anuntat ca Brussels Airlines va continua sa opereze pe cont proriu.

Preluarea Brussels Airlines face parte din planul Lufthansa de extindere la nivel international. Lufthansa a pus ochii si pe compania scandinava SAS, companie cu o valoare de piata de 830 milioane euro. Operatorul erian german analizeaza, de asmenea, pe langa o alianta cu SAS, si un posibil parteneriat cu operatorul aerian italian Alitalia, compania poponeza LOT sau cu Austrian Airlines.

Sursa: Deutsche Well